Správy z podsvetia 40/2007

20.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA ULICI ĽUDOVÍTA FULLU sa neznámy páchateľ pokúsil v pobočke banky o lúpež. Muž vošiel do pobočky a so zbraňou požadoval od pracovníčky peniaze. Lupič napokon ušiel bez lupu na neznáme miesto. K zraneniu osôb nedošlo. Polícia po ňom intenzívne pátra.

POD NOVÝM MOSTOM zadržali policajti 39-ročného muža krátko po tom, čo v reštaurácii v Starom Meste z bundy 44-ročného muža odcudzil peňaženku. Za svoje konanie teraz čelí obvineniu z trestného činu krádeže, za ktorý mu hrozí až dvojročný trest odňatia slobody. Muž skončil v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby.

NA ULICI SVORNOSTI pri prehliadke záhradných chatiek našla polícia až 39 papierových skladačiek, šesť alobalových skladačiek a igelitové vrecko s hnedým práškom. Výsledky expertízy potvrdili, že ide o heroín s prímesou kofeínu a paracetamolu  s 9- až 12-percentným obsahom účinnej látky. Vyšetrovateľ  pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil dve osoby z Bratislavy vo veku 53 a 40 rokov. Helena skončila v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby, Ján je stíhaný na slobode. Obom hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

NA MOKROHÁJSKEJ CESTE 31-ročný Peter z okresu Trnava asi hodinu po polnoci fyzicky napadol  50-ročného muža a žiadal od neho peniaze. Peter si so sebou  napokon odniesol rádio v hodnote asi 400 korún. Obeť lúpeže utrpela zranenia v oblasti hlavy, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu lúpeže. Obvinený skončil v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby. Za lúpež mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

NA PANÓNSKEJ CESTE policajt zadržali dvoch Bratislavčanov vo vozidle Audi A6. Pre podozrenie z neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla skončili na policajnom oddelení. Vozidlo bez súhlasu zobrali  z firmy v Trenčíne a polícia po ňom vyhlásila pátranie. Osoby boli po vypočutí prepustené a prípadom sa ďalej zaoberá trenčianska polícia.

NA OVSIŠTSKOM NÁMESTÍ neznámy páchateľ odcudzil vozidlo Škoda Octavia. Auto bolo onedlho nájdené havarované  na Kameliovej ulici vo Vrakuni. Páchateľ po nehode z miesta ušiel. Z vozidla chýbala hotovosť asi 4000 korún, ďalšia asi 100-tisícová škoda vznikla poškodením vozidla pri havárii. Prípadom sa zaoberá polícia v piatom bratislavskom okrese.

(ver)
Páčil sa vám článok?