Správy z podsvetia 39/2007

14.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA EISNEROVEJ ULICI neznámy páchateľ v bare lúpežne prepadol čašníka. Ohrozoval ho nožom a pod hrozbou ujmy na zdraví požadoval peniaze. Napokon si z buksy zobral hotovosť asi 8600 korún a ušiel. Obeť lúpeže zranenia neutrpela. Vyšetrovateľ prípad vyšetruje ako trestný čin lúpeže.

NA STAVITEĽSKEJ ULICI odcudzil z areálu firmy cisternové vozidlo 51-ročný Imrich z okresu Košice. Vozidlo policajti spozorovali  v Záhorskej Bystrici. Okrem toho, že vodič mal zadržaný vodičský preukaz a cisternu šoféroval pod vplyvom alkoholu, policajti zistili, že Okresný súd v Košiciach na Imricha vydal príkaz na zatknutie a dodanie do výkonu trestu. Imrich po obvinení z krádeže putoval do ústavu na výkon trestu.  V odcudzenej cisterne sa nachádzal aj spolujazdec - 38-ročný Miroslav z Medzilaboriec, ktorý čelí obvineniu z krádeže. Miroslav skončil v cele s návrhom na vzatie do väzby. Cisternu v hodnote troch miliónov korún vrátili majiteľovi. Škoda na ďalšom vozidle, ktoré bolo poškodené počas krádeže, sa odhaduje na 200-tisíc korún.

NA ZLATÝCH PIESKOCH v obchodnom centre mladá dievčina obrala o kabelku 48-ročnú ženu. V kabelke sa okrem hotovosti nachádzali i osobné doklady. Pri prehľadávaní okolia policajti  spozorovali podozrivú mladú dievčinu, ako nastupuje do vozidla Daewoo. Policajti vozidlo, v ktorom sa nachádzali ešte ďalšie tri osoby, zastavili a  pri prehliadke auta našli odcudzenú kabelku. Keďže policajti zistili, že podozrivá dievčina je maloletá, vec krádeže bola v zmysle trestného poriadku odložená.

NA GALBAVÉHO ULICI zažil nemilé prekvapenie 22-ročný muž, keď  vozidlo značky VW Polo našiel bez kolies, položené na tehlách. Bratislavčanovi tak vznikla škoda 40-tisíc korún.

NA STAREJ VAJNORSKEJ sa dvaja dosiaľ neznámi páchatelia vlámali do objektu, v ktorom sídli niekoľko spoločností. Podľa terajších poznatkov polície páchatelia sa vlámali večer, keď sa už v budove nikto nezdržiaval. Mužov však zachytila bezpečnostná kamera. Z deviatich firiem odcudzili väčší  počet notebookov a finančnú hotovosť, čím spôsobili škodu vo výške 800-tisíc korún. Vyšetrovateľ začal stíhanie pre krádež a poškodzovanie cudzej veci.

NA VRAKUNSKEJ CESTE došlo k požiaru novinového stánku. Požiar, ktorý zrejme vznikol konaním neznámej osoby, zničil skoro celý interiér. Škoda sa odhaduje na pol milióna korún.

(ver)

Páčil sa vám článok?