Správy z podsvetia 13/2003

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA FEDINOVEJ ULICI v noci zobudil obyvateľov mohutný výbuch. Na parkovisku vedľa Bingo herne explodovala neznáma trhavina. Tá poškodila striebornú Škodu Felícia s označením TAXI, patriacu Bratislavčanke, ktorá ho zaparkovala len krátko pred výbuchom. Výbuch poškodil aj fasádu reštaurácie a troje garážové dvere.

NA TOPOĽČIANSKEJ ULICI pri domovej prehliadke v byte našli policajti 72, 29 g heroínu a 0,26 g kokaínu. V policajnej cele skončil Safedin I. z Macedónska a jeho dvaja kumpáni 22-ročný Ján z Bratislavy a 48-ročný Július z Rohožníka. Aj oni kupčili s heroínom a kokaínom. Heroín s hmotnosťou 14,18 g zakúpený od Safedina našli dva dni po domovej prehliadke policajti i pri prehliadke Mercedesu, na ktorom jazdil Július. Prípad vyšetruje Krajský úrad justičnej polície.

NA WOLKROVEJ ULICI v noci zasahovali policajti, ktorých upozornili občania políciu na nezvyčajný ruch v predajni oproti benzínke. Dvaja mladíci mali nastúpiť do Chevroletu tmavej farby a odísť smerom do centra mesta. Policajti na mieste zistili, že došlo k vlámaniu do predajne a ihneď vyhlásili po podozrivých pátranie. Po 15 minútach ho objavili na Žižkovej ulici. V aute okrem dvoch mužov - 28-ročného Denisa a 33-ročného Petra - našli sanitárne potreby odcudzené z petržalskej predajne. Navyše na aute boli evidenčné čísla, ktoré bolo odcudzené koncom januára z vozidla na Račianskej ulici.

NA BUČINOVEJ ULICI vo večerných hodinách pracovníci Národnej protidrogovej jednotky vykonali prehliadku v byte, o ktorom mali informácie, že sa tu predávajú drogy. V byte našli nielen 33 skladačiek s heroínom pripraveným pre zákazníkov, ale i vrecúško s ďalším heroínom s hmotnosťou 6,79 g. 53-ročná dílerka Pavlína S. bola obvinená pre trestný čin nedovolenej výroby a držby omamnej látky a bol daný návrh na jej vzatie do väzby.

NA NOBELOVEJ ULICI zo zaparkovaného auta neznámi páchatelia odcudzili koleso. Policajti mali informácie, že páchatelia nastúpili do Hondy Civic. Ihneď po nej vyhlásili pátranie, ktoré bolo úspešné. Na Záhrebskej ulici onedlho objavili auto a zadržali troch mladíkov. 21-ročný Boris spolu s dvoma 18-ročnými kamarátmi sa ku krádeži na policajnom oddelení v Petržalke priznali. Zrejme mu už otec auto nikdy nedá...

NA VAJNORSKEJ ULICI v hypermarkete Carrefour si schoval pod bundu a chcel vyniesť bez zaplatenia telefón a fax Samsung SF 110T 32-ročný Roman. Strážna služba si ho všimla a privolaní policajti si ho odviedli na OO PZ kde bol obvinený pre trestný čin krádeže.

NA OSTREDSKEJ ULICI v parku sedela 82-ročná pani Mária, keď sa k nej prihovoril muž. Pýtal sa jej, či príde zajtra do parku, že od 9.00 tam bude upratovanie. Stará pani mu povedala, že asi nepríde. On jej vložil do kabelky položenej na lavičke letáky. Doma zistila, že asi v tom okamihu jej ukradol peniaze a nákupnú kartu...

NA HÁJOVEJ ULICI sa do rodinného domu chcel dostať neznámy mladík. Zlákalo ho otvorené okno, cez ktoré vošiel dnu. Keď však zistil, že ho niekto uvidel a privolal policajtov, snažil sa utiecť. Služobný pes ho vypátral aj v stromovom poraste. 27-ročný Martin bol obvinený pre trestný čin porušovania domovej slobody bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.

(ver)
Páčil sa vám článok?