Správy z podsvetia 14/2003

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA SVIDNÍCKEJ ULICI hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky zablokovala cestu bielej Škode 105. Vodič reagoval na policajtov agresívne a bol vulgárny. Pri dychovej skúške sa potvrdilo požitie alkoholu. Keďže nechcel spolupracovať a kládol aktívny odpor, v putách bol odvedený na policajné oddelenie.

NA MICKIEWICZOVEJ ULICI v pohostinstve Corgoň sa strieľalo. Pri streľbe prišiel o život 50-ročný Milan, ktorému do hlavy strelil 59-ročný Ján. Vyšetrovateľ už obvinil Jána z vraždy a umiestnilho v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby. Páchateľovi hrozí trest až 15 rokov odňatia slobody, motív jeho činu nie je známy.

NA LAURINSKEJ ULICI došlo k  potýčke medzi štyrmi mužmi. Spor vyvrcholil  výstrelom, ktorý preletel výkladom cestovnej kancelárie, nezasiahol však nikoho.  Po príchode na miesto činu boli zadržaní dvaja zranení. Dosiaľ neznámi rusky hovoriaci muži s použitím strelnej zbrane napadli 32-ročného Lulzmiho. Chceli vraj od neho peniaze, dôvod však neudali. Damir, Lulzmiho známy - Chorvát,  mu prišiel na pomoc. Vtedy jeden z páchateľov vystrelil z bližšie neurčenej zbrane, strela však nikoho nezasiahla. Lulzmil utrpel otras mozgu, tržnú ranu na čele s nezisteným časom liečenia a jeho pomocník bol hospitalizovaný. Na mieste udalosti boli nájdené dve zbrane.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ okradli 30-ročného Júliusa z Banskej Bystrice, ktorý sedel na lavičke a jedol. Pristúpil k nemu neznámy muž, chytil ho za ruku,  vo veľkej rýchlosti  mu odopol hodinky značky Casio a utiekol. Neznámy páchateľ sa dopustil trestného činu krádeže, pretože si prisvojil cudziu vec, ktorú mal Július na sebe. V týchto prípadoch výška spôsobenej škody nerozhoduje.

NA ŽABOTOVEJ ULICI sa na pravé poludnie vlámal neznámy páchateľ do vozidla značky Mercedes E 50. Z auta si zobral revolver značky ARMINIUS HW 38 speciál so šiestimi  nábojmi,  finančnú hotovosť a rôzne veci osobnej potreby.  32-ročnému Víťazoslavovi z Martina spôsobil škodu asi 100-tisíc korún.

NA VAJNORSKEJ ULICI v neoplotenom objekte bojovali  hasiči  s požiarom auta Seat Inca z okresu Prievidza s prívesom. Požiarny technik uviedol, že požiar vznikol cudzím zavinením. Okolnosti požiaru  preveruje miestne policajné oddelenie.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI sa v potravinách Delvita strieľalo. Privolaní policajti zadržali muža, ktorého označili pracovníci súkromnej bezpečnostnej služby. Išlo o 39-ročného Romana. Pri bezpečnostnej prehliadke sa našiel uňho plynový revolver  s výšľahom v osi hlavne. V bubienku bolo nájdených 5 nábojov, z toho jeden  vystrelený. Na mieste streľby sa našli aj strely. Romana predviedli na policajné oddelenie. Zbraň bola zaslaná na expertízu.

NA BRATSKEJ ULICI zasahovala privolaná policajná hliadka, pretože sa tam bili dvaja muži, 19-ročný Tomáš a 26-ročný Róbert. Jeden z nich mal na tele vytetované znaky, ktoré symbolizujú prívrženectvo k extrémistickým hnutiam. Boli predvedení na policajné oddelenie. Keďže boli značne pod vplyvom alkoholu, boli umiestnení v  záchytke  na vytriezvenie.

(ver)

Páčil sa vám článok?