Správy z podsvetia 15/2003

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Z AUPARKU zmizlo motorové vozidlo zn. Porsche červenej metalízy s talianskou ŠPZ. Majiteľ mal šťastie, lebo zakrátko bolo na Šášovskej ul. nájdené. Auto malo poškodený zámok na strane vodiča, spôsobené škoda bude vyčíslená dodatočne. Niekto si možno chcel auto vyskúšať, ale dopustil sa trestného činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.

NA NÁMESTÍ HRANIČIAROV boli dve postrelené osoby. 50-ročný Ján bol zasiahnutý do hrudníka a chrbta a 15-ročný Martin do sedacej časti. Ako sa ukázalo, strieľalo sa z neďalekého domu, zo šiesteho poschodia. V byte sa nachádzali traja mladíci (15-ročný Ladislav, 16-ročný Andrej a 17-ročný Juraj), ktorí si streľbou zo vzduchovej zbrane na nič netušiacich ľudí krátili voľný čas. Vzduchovka značky Slávia patrila Jurajovmu otcovi. Zbraň bola zaistená a chlapci predvedení a vypočutí. Pán Ján bude zo zranení liečený 7 dní a Martinovi postačilo ošetrenie. Vec bude riešená  ako priestupok proti  občianskemu spolunažívaniu.

NA FURDEKOVEJ ULICI vznikol v motorovom vozidle Citroen XM požiar úmyselným konaním zatiaľ neznámeho páchateľa. Rozbil okno na predných dverách  a do auta vhodil kanister s neznámou horľavou látkou, ktorú podpálil. Majiteľovi sa podarilo bez ujmy na zdraví oheň uhasiť, takže vzniknutá škoda  sa odhaduje  na 50-tisíc korún. Po podpaľačovi polícia intenzívne pátra.

NA LENÁRDOVEJ ULICI najprv verbálne a potom aj fyzicky prepadli šiesti holohlaví mladíci dvoch mužov, ktorí tu vykonávali výkopové práce. Policajti ich v pohostinstve Lipa zadržali. Dvaja boli triezvi, dvaja značne pod vplyvom alkoholu a dvoch museli   dať do izby pre  opilcov na vytriezvenie.  Mládenci boli obvinení pre trestný čin  výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. 45-ročný pán Gejza z Levoče utrpel zranenia s liečením sedem dní, druhý napadnutý, 20-ročný Peter M., vyviazol s pohmoždeninami.

NA ULICI JÁNA STANISLAVA došlo k požiaru motorového vozidla Mitsubishi Pajero. Požiar poškodil aj cedľa zaparkované autá Renault Thalia a Nissan Almera. Po  uhasení požiaru sa pri ohliadke miesta činu zistilo, že príčinou požiaru bol výbuch neznámej výbušniny, ktorá bola vo vnútri vozidla.

NA BACHOVEJ ULICI si všimol okoloidúci občan rozbité  tri sklenené výplne na pizzérii Amici. Policajti pri ohliadke zistili, že okrem okien boli  v reštaurácii  poškodené  stoly  i stoličky a experti  z Kriminalisticko-expertízneho ústavu konštatovali, že sa tak stalo pravdepodobne po výbuchu  nastraženého výbušného systému, ktorého účelom bolo ničenie interiéru.

NA PRIEHRADNEJ ULICI v bistre  Pegi malo dôjsť podľa informácie na linku 158 k streľbe a k  zraneniam nožom medzi Aziatmi. Policajné hliadky  medzi záhradami zadržali  skupinu 17 Číňanov, jeden z nich mal strelné zranenia na oboch nohách, ostatní mali rôzne tržné rany. Na Priehradnej ulici v pivnici policajti pri prehliadke objavili ženu prikovanú reťazou k radiátoru a ďalšieho dobodaného  muža, tiež Číňana.  Záchranka ho previezla s ťažkým zranením na Kramáre. Čo sa vlastne stalo, je predmetom vyšetrovania bratislavskej kriminálky a  Krajského úradu justičnej polície.

(ver)
Páčil sa vám článok?