Správy z podsvetia 16/2003

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA JELENEJ ULICI našli policajti u 57-ročného Ibrahima D. pri kontrole 17 skladačiek s hnedým práškom. Ako preukázala expertíza na Kriminalisticko-expertíznom ústave prášok s hmotnosťou 1,75 g obsahoval heroín so zastúpením účinnej látky 5,8 % hmotnostných. Skončil v policajnej cele a bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie.

NA GRÖSSLINGOVEJ ULICI sa do sídla firmy Polaris Gama sa v noci vlámali zatiaľ neznámi zlodeji. Odstránili z mreží na terase zámok a odcudzili z objektu elektroniku v hodnote 650-tisíc korún. Polícia po nich pátra.

NA PRIBINOVEJ ULICI sa vlámali neznámi páchatelia do sídla spoločnosti S 2 na Pribinovej ulici. Vytrhli ochrannú mrežu na okne a odcudzili textilný tovar za 800 000 korún. Majitelia túto skutočnosť zistili až na druhý deň.

NA SMOLENICKEJ ULICI zadržali policajti 18-ročného Marka a jeho o rok staršieho menovca. Obaja mládenci krátko predtým odcudzili zo stánku záhradníckych potrieb pri OD TESCO na Panónskej ceste motorovú kosačku. Keď videli prichádzať policajné hliadky, snažili sa jej síce zbaviť, ale i tak skončili na policajnom oddelení a obvinenie z trestného činu krádeže ich zrejme neminie.

NA STAVBÁRSKEJ ULICI dvaja muži zhodným kľúčom otvorili Opel Omega a vzali odtiaľ mobilný telefón, koženú bundu a kľúče od vozidla. Po príchode privolanej policajnej hliadky sa na mieste činu už nikto nenachádzal. Po prepátraní okolia boli na Hradskej ul. zadržaní dvaja podozriví. 23-ročný Róbert a 29-ročný Richard. Róberta usvedčil hľadaný mobil a kľúče od vozidla. Obaja boli predvedení na policajné oddelenie, kde ich vypočuli. Neminulo ich obvinenie z trestného činu krádeže vlámaním.

NA PRIEVOZSKEJ ULICI v rámci bežného výkonu služby kontrolovala policajná hliadka bratislavské auto značky Fiat Punto, za ktorého volantom sedel 49-ročný Peter. Už pri prvotnej kontrole javil známky požitia alkoholu. Dychovú skúšku odmietol. Ďalšiu jazdu mu zakázali. To Petra vyprovokovalo a začal sa policajtom vyhrážať. To, že nereagoval ani na ďalšie pokyny, bol dôvod na predvedenie na policajné oddelenie. Na oddelení slovné vyhrážky vystriedali fyzické útoky. Či jeho správanie zavinil len alkohol už neovplyvní fakt, že teraz čelí obvineniu z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

NA PÁRIČKOVEJ ULICI malo podľa telefonátu občana na linku 158 dôjsť k vlámaniu do auta značky Lancia. Dodal ešte užitočnú informáciu, že páchatelia odišli z miesta činu tiež na Lancii, ba všimol si i evidenčné číslo. Aj keď nebolo úplné, pre policajtov bolo hračkou vozidlo a jeho osádku vypátrať. Na Pavlovovej ulici zadržali 18-ročného Mateja B. a 23-ročného Jozefa K. zo Zlatých Klasov. Skončili na polícii.

NA TRNAVSKOM MÝTE si v čase svojho voľna všimol policajt dvoch mladíkov a dievča, ktorí odcudzili z automatu pásy cestovných lístkov na MHD. Volal na linku 158 a policajné hliadky zadržali 19-ročnú Kristínu. Jej spoločníci síce stihli utiecť, ale nie nadlho. Dispečer MHD sa zatiaľ ku škode nevyjadril, ale zrejme dôjde k obvineniu z krádeže, ku ktorému dievčaťu pribudne i obvinenie z drogového trestného činu, lebo pri prehliadku u nej bolo nájdené vrecko so zeleným práškom, asi marihuanou.

(ver)
Páčil sa vám článok?