Mestská polícia po novom

10.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Skvalitnenie práce mestskej polície, zmeny jej organizačnej štruktúry, vytvorenie nových zložiek a zmeny vo výkone služby má priniesť nový organizačný poriadok, ktorý schválili poslanci mestského zastupiteľstva.

Základnou zmenou v činnosti mestskej polície bude výkon služby s dôrazom na rajonizáciu okrskov v mestských častiach. Súčasné okresné stanice budú nahradené okrskovými stanicami s okrskami budovanými na princípoch teritoriality.

Cieľom tejto zmeny je zaviesť územnú zodpovednosť každého okrskára za zverený okrsok, jeho priamy kontakt s občanmi a organizáciami, ako aj skvalitnenie súčinnosti so štátnou políciou. Zásady okrskovej rajonizácie zohľadnia výskyt uličnej kriminality a priestupkov, ako aj možnosť využitia technických záznamových prostriedkov.

Organizačnú štruktúru by mal doplniť nový výkonný útvar, ktorého pracovníci budú vyčlenení špeciálne na to, aby zasahovali v prípadoch narušení objektov signalizovaných cez pult centralizovanej ochrany. Nový organizačný poriadok vytvára predpoklady na zriadenie metropolitnej polície, ktorá by mala v budúcnosti dohliadať na bezpečnosť obyvateľov mesta.

(ver)
Páčil sa vám článok?