Správy z podsvetia 38/2007

6.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA ŠPITÁLSKEJ ULICI skupina neznámych útočníkov fyzicky napadla troch zahraničných študentov (dvoch z Líbye a jedného z Grécka). Študenti utrpeli zranenia a previezli ich do nemocnice, odkiaľ už boli prepustení. Vyšetrovanie sa vedie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Zatiaľ sa nepreukázalo, že išlo o rasovo motivovaný čin.

NA KAMENNOM NÁMESTÍ sa pokúsil so šiestimi parfumami ukrytými v bunde bez zaplatenia opustiť obchodný dom 28-ročný Michal z Galanty. V jeho konaní mu zabránil pracovník bezpečnostnej služby, ktorý privolal políciu. Parfumy v hodnote asi 2400 korún boli vrátené a spoločnosti tak škoda nevznikla. Polícia zistila, že Michal bol v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený za podobný čin, preto vyšetrovateľ proti nemu vzniesol obvinenie z krádeže. Mladý muž skončil v cele s návrhom na vzatie do väzby.

NA JÓKAIHO ULICI odcudzil 28-ročný Dušan z okresu Dunajská Streda Škodu Pick-up s bratislavským evidenčným číslom. Policajti dostali hlásenie, že auto by malo smerovať na železničnú stanicu v Podunajských Biskupiciach. Vozidlo zakrátko spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky pri železničnom priecestí, pričom keď si vodič všimol policajtov, s vozidlom zastavil pri krajnici a vypol svetlá. Dušan skončil na polícii, neminulo ho obvinenie z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.

NA LOTYŠSKEJ ULICI našli policajti u 52-ročnej Bratislavčanky drogy. Žena im pri kontrole dobrovoľne odovzdala 23 skladačiek s drogami a jednu injekčnú striekačku, expertíza potvrdila, že išlo o heroín. Bratislavčanka čelí obvineniam z drogovej trestnej činnosti a skončila v cele s návrhom na vzatie do väzby.

NA RUSOVSKEJ CESTE kontrolovali policajti 27-ročného Petra z Bratislavy, pričom zistili, že za volant vozidla Opel Astra si sadol napriek zákazu viesť motorové vozidlá. Po kontrole vodič vystúpil z auta a pred policajtmi sa dal na útek. Keďže na výzvy nereagoval, policajt použil varovný výstrel do vzduchu, po ktorom muža zadržali. Za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia ho vyšetrovateľ obvinil a dal podnet na jeho vzatie do väzby.

NA BAJKALSKEJ ULICI 42-ročný Vojtech z Trnavy kradol v obchode alkohol. V priebehu dvoch dní ho v tom istom obchode dvakrát prichytili pri krádeži. Už v minulosti dostal za krádež tovaru z obchodu pokutu. Keďže bol v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch za krádež postihnutý, tentoraz ho neminulo obvinenie z trestného činu.

(ver)
Páčil sa vám článok?