Nočný kľud po 22. hodine by mal platiť všade

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hudobné koncerty na petržalskom brehu Dunaja dráždia najmä Staromešťanov, ktorí už vďaka vysokej hladine hluku majú za sebou nejednu bezsennú noc. Nočné rockové koncerty v Propeleri na pravom brehu Dunaja totiž šíria decibeli po hladine rieky do príbytkov obyvateľov Starého Mesta.

Takýchto prípadov je však v Bratislave viacero a vzhľadom na blížiace sa Kultúrne leto hrozí, že ich bude stále viac. Zaujímalo nás, aký názor na takéto nočné akcie majú bratislavskí chodci.

Petra S., študentka: Iné je, keď ste na koncerte a dobre sa bavíte, ako keď ste doma v posteli a nemôžete kvôli tomu istému hluku zaspať. Aj tu by však mali platiť nejaké normy, alebo čo. Veď nočný kľud po 22. hodine platí nielen v paneláku, ale aj mimo neho. To by malo platiť aj pre rockové koncerty.

Jozef H., učiteľ: Je to vrchol a je dobré, že sa konečne niekto ozval. Nie je to totiž len problém Petržalky a Starého Mesta. Takéto koncerty sa robia aj v iných častiach mesta. Neviem, či by tu nemalo existovať nejaké nariadenie, ktoré by zakazovalo prekročiť únosnú hladinu hluku.

Roman Z., študent: Mne hluk nevadí, ja som naň zvyknutý. A to som mladý a mám citlivejší sluch, ako dôchodcovia. Ja chodím na koncerty zabávať sa a zatiaľ som sa nezamýšľal nad tým, že by to niekomu mohlo vadiť.

Juraj M., podnikateľ: To ste trafili na toho pravého. Bývam na nábreží a zažívam to na vlastnej koži. Takmer každý víkend to tam hučí a nedá sa spať. Tie noci neprajem prežiť ani nepriateľovi. Keď vám o jednej v noci v ušiach duní monotónny zvuk bubnov, najradšej by ste niekomu vykrútili krk. Len to napíšte. Až ma raz dožerú, tak si to s nimi vybavím.

Mária V., na materskej dovolenke: Našťastie bývame v pokojnej štvrti a podobné peripetie s nočným randálom nepoznáme. Neviem si predstaviť, ako by spalo moje malé dieťa pri zvuku burácajúcej hudby.

(pol)
Páčil sa vám článok?