Správy z podsvetia 09/2000

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA NÁMESTÍ SNP v budove Slovenskej pošty Bratislava 1 pred časom zmizlo plátené poštové vrecko s rovnými dvomi miliónmi korún. Kriminalisti páchateľa v týchto dňoch vypátrali.

Je ním 35-ročná Z. P. z Bratislavy, ktorá bola zamestnankyňou pošty. Až do času, keď ju zadržali, žila v istej obci na južnom Slovensku, kde si kúpila rodinný dom. Používala falošný preukaz totožnosti na meno ženy z okresu Galanta a pri zadržaní sa najprv nechcela policajtom priznať, kto v skutočnosti je. Skončila v cele predbežného zadržania a vyšetrovateľ spracoval návrh na jej vzatie do väzby.

NA ODBORÁRSKOM NÁMESTÍ si u 23-ročnej ženy ľahkých mravov objednal erotické služby za 1300 korún 24-ročný policajt z Pezinka. Peniaze jej aj vopred vyplatil. Keď žena videla, že má nastúpiť do auta, kde sa nachádzali ďalší dvaja muži, nesúhlasila a chcela vrátiť peniaze. Vtedy ju policajt nasilu vtiahol do auta značky Škoda 105 na zadné sedadlo a kázal vodičovi ísť do Pezinka. Cestou ženu násilím nútil k sexu. Keď sa bránila, kázal vodičovi ísť smerom na Vajnory, kde auto zastalo a policajt prinútil ženu k orálnemu sexu. Pritom ju fackoval po tvári a roztrhal jej šaty. Chcel, aby podobné veci robila aj s jeho priateľmi, tí však na tom netrvali, keďže s tým nesúhlasila. Policajt žene na dôvažok ukradol kabelku a náušnice a ďalej ju nútil k sexu s kamarátmi. Auto sa vydalo na cestu do Pezinka, kde sa zastavili na benzínovej pumpe so zámerom kúpiť prezervatívy. Žena vtedy použila slzotvorný plyn a pokúsila sa z auta ujsť. Policajt si presadol na miesto vodiča a prešiel autom žene po nohách. Spôsobil jej tak zranenie so 6-týždňovou PN. Vyšetrovateľ ho obvinili z lúpeže, znásilnenia, obmedzovania osobnej slobody a ublíženia na zdraví.

NA FLOGLOVEJ ULICI po oznámení na linku 158 zasahovali tri policajné hliadky, pretože tu mal niekto strieľať z okna. Na mieste činu sa od oznamovateľky policajti dozvedeli, že údajne strieľať mal jej 52-ročný manžel z okna ich bytu. Muž sedel v kuchyni pri stole, na ktorom pred ním ležal revolver značky Taurus 38 špeciál, ktorý mal v legálnej držbe. Zbraň nebola nabitá, náboje mal uložené v kufríku, ktorý ležal na zemi. Muž tvrdil, že nestrieľal, ale iba z okna vyhadzoval „pirátov”. Predviedli ho policajné oddelenie, kde mu odobrali revolver aj náboje. Prípadom sa naďalej zaoberá polícia.

NA ULICI PROKOPA VEĽKÉHO malo dôjsť k prepadnutiu. 29-ročný poštár oznámil na polícii, že ho prepadol neznámy páchateľ a pod hrozbou použitia násilia mu vzal 13 640 korún, ktoré vybral za noviny. Kriminalisti zistili, že peniaze, ktoré mal poštárovi niekto ulúpiť, v skutočnosti deň predtým prehral na hracích automatoch v reštaurácii a prepad si jednoducho vymyslel. Teraz ho čaká obvinenie z trestného činu sprenevery.

NA KARLOVESKEJ ULICI sa nenápadne snažil správať 22-ročný Bratislavčan, ktorý na Škode 100 „vyhodil ľavú smerovku”, avšak zabočil doprava na Devínsku cestu. Takto spanikáril, keď si všimol, že za ním ide policajná hliadka. Tá ho hneď po odbočení zastavila a pri kontrole si policajti všimli spínaciu skrinku, z ktorej boli vytrhnuté káble. Vozidlo bolo ukradnuté a jeho vodič sa priznal, že ho odcudzil na Lackovej ulici. Predviedli ho na policajné oddelenie, kde mu zmerali alkoholové hodnoty v dychu - 1,18 promile. Okrem toho vyšlo najavo, že autičkár má od júna 1999 zadržaný vodičský preukaz. Späť ho tak skoro nedostane.

(ver)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie