Centrum mesta už strážia ďalšie kamery

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská polícia v utorok 2. mája uviedla v centre mesta do prevádzky priemyselnú televíziu, ktorej cieľom je chrániť občanov i návštevníkov mesta najmä pred pouličnou kriminalitou.

Systém bratislavskej priemyselnej televízie pozostáva zo štyroch kamier, ktoré sú umiestnené na Hlavnom námestí, v priestore medzi Rybárskou bránou a Hviezdoslavovým námestím, na spojnici Námestia SNP a Poštovej ulice a na konci Obchodnej ulice na križovatke s Kollárovým námestím.

Od monitorovacieho systému sa očakáva rýchly zásah polície na pokyn dispečera, predchádzanie falošným poplachom a operatívne vyhľadanie páchateľov. Možno ním preukázať aj skupinové konanie páchateľov a kontrolovať pohyb členov organizovaného zločinu.

Prvá z bezpečnostných kamier funguje na Hlavnom námestí už od septembra 1999. Pomohla mestským policajtom odhaliť celý rad drobných vreckových krádeží. V predvianočnom období sa s jej pomocou podarilo prichytiť zlodejov pri vlámaní do predajného stánku, vreckárov, zlodejov kaprov i cudzincov okrádajúcich návštevníkov vianočných trhov.

Monitorovací kamerový systém je popri projekte okrskového systému fyzickej ochrany a automatizovanom policajnom systéme tretím opatrením na zvýšenie bezpečnosti v Bratislave, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo. Vybudovanie tohto systému v centre mesta je ďalším krokom pri napĺňaní dohody medzi mestom a ministerstvom vnútra, ktorá bola podpísaná pred rokom, a ktorej mottom je Bratislava - bezpečné mesto. O efektívnosti tohto monitorovacieho systému budeme pravidelne informovať.

(brn)
Páčil sa vám článok?