Železničná polícia posilní rýchlik do Trnavy

28.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Železničná polícia posilní rýchlik R 611 Považan s odchodom z bratislavskej Hlavnej stanice v nedeľu o 15.32 h o štyri vozne. Očakáva sa, že ním pocestujú fanúšikovia bratislavského Slovana do Trnavy na futbalový zápas so Spartakom.

Podľa hovorcu Železničnej polície Jozefa Búranského si zatiaľ zakúpili 300 zo 600 rezervovaných lístkov tohto rýchlika. Rovnako bude o štyri vozne posilnený aj rýchlik R 1508 Súľov, ktorý má podľa grafikonu odchod z Trnavy o 20.56 h. V tomto a podľa potreby aj v ďalších vlakoch budú hliadky Železničnej polície.

"Budeme monitorovať situáciu už pri zhromažďovaní sa fanúšikov Slovana na Hlavnej stanici a budeme ich sprevádzať vo vlakoch do Trnavy, aby sme zabezpečili verejný poriadok, zamedzili výtržnostiam a ohrozovaniu osôb, ako aj poškodzovaniu ich majetku a majetku železničných spoločností," uviedol Búranský.

Polícia nasadí niekoľko desiatok železničných policajtov, medzi nimi aj príslušníkov poriadkovej jednotky, tzv. ťažkoodencov a psovodov so služobnými psami. Pri opatreniach Železničná polícia úzko spolupracuje s krajskými riaditeľstvami Policajného zboru v Bratislave a Trnave.

Opatrenia sa začnú v nedeľu o 15.00 h a potrvajú podľa vývoja situácie až do odvolania.

(tasr)
Páčil sa vám článok?