Správy z podsvetia 29/2007

4.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA KORYTNÍCKEJ ULICI horelo vozidlo Ford Galaxy. Privolaní hasiči požiar uhasili. Podľa vyjadrenia zisťovateľa bol požiar zrejme založený úmyselne. Škoda na vozidle sa odhaduje na 300-tisíc korún. Zranenia spôsobené neboli. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.

NA HRADSKEJ ULICI sa do priestorov firmy vlámal neznámy páchateľ a odniesol si so sebou trezor, v ktorom sa nachádzala okrem iného hotovosť v rôznych menách, šperky a zbraň. Celková škoda sa odhaduje na viac ako dva milióny korún. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin krádeže a trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

NA BUDATÍNSKEJ ULICI sa pokúsil 31-ročný Martin z Bratislavy olúpiť ženu. Jeho obeť sa však ubránila a okamžite privolala políciu. Tí v krátkom čase podozrivého zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Martina, ktorého meno sa už v minulosti spájalo s majetkovou trestnou činnosťou, vyšetrovateľ obvinil z lúpeže. Obvinený skončil v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody až na osem rokov.

NA TUPOLEVOVEJ ULICI zasahovala policajná hliadka na základe oznámenia na linku 158, že tu malo dôjsť ku krádeži. Policajti na mieste zadržali 26-ročného Štefana z Bratislavy, ktorý z vozidla Renault odcudzil peňaženku a telefón. Tie si následne prevzal majiteľ. Mladý Bratislavčan, ktorého meno sa v súvislosti s majetkovou trestnou činnosťou už viackrát skloňovalo, skončil na policajnom oddelení v Petržalke. Vyšetrovateľ obvinil Štefana z trestného činu krádeže bol umiestnený v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky.

NA ULICI HANY MELIČKOVEJ sa stal obeťou lúpežného prepadnutia 21-ročný muž z Bratislavy. Páchateľ, po ktorom polícia pátra, mladíka napadol, pričom jediné, čo si lupič si so sebou odniesol, bola škatuľka cigariet. Olúpený mladý Bratislavčan však utrpel pri lúpeži zranenia, ktoré si vyžiadali hospitalizáciu s presne nezisteným časom liečenia. Vyšetrovateľ prípad vyšetruje ako trestný čin lúpeže.

NA ULICI PRI STAROM LETISKU sa vlámal do garáží 29-ročný Miroslav z Bratislavy. Bratislavčan, ktorého meno sa v súvislosti s majetkovou trestnou činnosťou už viackrát skloňovalo, skončil v rukách polície. Vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie z trestného činu krádeže v štádiu pokusu.

(ver)
Páčil sa vám článok?