Nový svet čara a krásy na Ventúrskej

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mnohí Bratislavčania na svojich prechádzkach predvianočnou Bratislavou už objavili svet čara a krásy, ktorý ponúka novootvorená galéria úžitkového umenia K. GALLERY na Ventúrskej ulici.

Hneď pri vstupe každého ovládne príjemný pocit z krásnych vecí navôkol. Vo vstupnej výstavnej miestnosti sú nádherné sklenené objekty svetoznámeho dizajnéra Bořka Šípka. Jeho svet mágie a čara poteší oko i dušu. Krásne originálne exponáty ručne vyrábané v sklárňach Ajeto sa prihovoria azda každému. V druhej výstavnej miestnosti dominujú špeciálne interiérové solitéry slovenského architekta Juraja Závodného. Krásne interiérové objekty (police, skrinky) je možné vyrobiť na objednávku zákazníka podľa špecifických želaní a požiadaviek.

Krásny svet K. GALLERY chce návštevníkov viesť k poznaniu, že svet to nie je len priemyselná a sériová výroba, ale aj originálne výnimočné a zároveň funkčné objekty. Ako nám povedala majiteľka galérie Jana Králiková, galéria sa bude programovo zameriavať na prezentáciu úžitkového umenia a postupne predstaví mnohých mladých slovenských dizajnérov.

Ľudia túžiaci po originalite vo svojich interiéroch iste uvítajú túto jedinečnú galériu v Starom Meste, ktorá svojím programom dopĺňa mozaiku už existujúcich galérií a zdôrazňuje kultúrneho ducha Ventúrskej ulice.

(brn)

Páčil sa vám článok?