K výzve na odstúpenie ministerky Šimkovičovej sa pridalo aj Bratislavské bábkové divadlo

25.1.2024
0

Zdroj: Juraj Starovecký/Bratislavské bábkové divadlo

Páčil sa vám článok?

K Otvorenej výzve na odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej sa vyjadrilo aj Bratislavské bábkové divadlo. Jeho postoj ku krokom a vystupovaniu ministerky je jasný.

BBD v stanovisku, ktoré zverejnili, zdôrazňuje, že je je priestorom, ktorý svojich divákov nielen baví, provokuje a inšpiruje, ale umožňuje im duchovný rast, zvyšuje ich kultúrno-spoločenské povedomie, dáva im podnety, aby rozvíjali svoje názory a schopnosti a upozorňuje ich na vplyvy, ktoré môžu podnecovať rasovú, náboženskú, či akúkoľvek inú formu diskriminácie.

"Priestor nášho divadla je otvorený všetkým ľuďom bez rozdielu. Je to miesto umeleckých stretnutí, komunikácie a sociálnej interakcie, v ktorom kladieme dôraz na vysokú umeleckú úroveň a humanistické posolstvo. Konanie a vyjadrenia ministerky Šimkovičovej sú v plnom rozpore s naším poslaním a s poslaním kultúry ako takej. Sú homofóbne, diskriminačné, polarizujúce, nekompetentné, nekultúrne," uviedlo divadlo s tým, že protestuje proti zmenám, ktoré prinášajú zásahy do fungujúcich systémov podpory kultúry, cenzúru či vytváranie nepriateľov.

"Odsudzujeme neodborné legislatívne kroky a propagandistické vyjadrenia ministerky kultúry a pripájame sa k Otvorenej výzve na odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej," uzatvára BBD.

(ms)

Páčil sa vám článok?