Saleziáni chcú zveľadiť areál na Haanovej

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V areáli na Mamateyovej ulici, kde sídli centrum s názvom Saleziánske mládežnícke stredisko, prednedávnom asanovali jednu z dvoch budov. Na dôvody sme sa opýtali riaditeľa strediska Karola Maníka.

„Celý areál s plochou 3,8 hektára sme odkúpili od mesta pred desiatimi rokmi,“ povedal nám.

„V areáli boli dve rozostavané budovy. Jednu sa nám podarilo dobudovať a v roku 1996 sme otvorili Saleziánske mládežnícke stredisko, do ktorého v súčasnosti prichádza týždenne asi 400 mladých ľudí najmä z Petržalky. Druhá budova chátrala a snažili sme sa nájsť nejakého investora, ktorý by ju dobudoval. Chceli sme budovu aj s pozemkom prenajať. Investície na dostavbu boli veľmi vysoké, a preto sa nenašiel nijaký záujemca. Budova špatila celé okolie, začali tam chodiť bezdomovci. Nakoniec sme sa rozhodli ju zbúrať, jamu zasypať a pozemok upraviť. To všetko by malo byť hotové do konca tohto roka. Potom tu bude k dispozícii pozemok s rozlohou asi jedného hektára. Zatiaľ nemáme presný plán, ako ho využiť. Nevylučujeme možnosť jeho prenájmu.“

Saleziánske mládežnícke stredisko slúži na voľnočasové aktivity pre mládež od desiatich rokov. Je v ňom vytvorené prostredie, v ktorom sa mladí ľudia cítia dobre a môžu tu zmysluplne využívať svoj voľný čas. Stredisko sa snaží mladých podchytiť v období dospievania a pomôcť im zaradiť sa do života. Mládež sa tu môže zapojiť do činnosti krúžkov, k dispozícii sú tu herne, ihriská, telocvičňa i klubové priestory.

(lau)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?