Chcú podporiť všetky športové aktivity v školách

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s prechodom niektorých kompetencií na samosprávne orgány prešla na bratislavskú mestskú časť Karlova Ves i správa šiestich základných škôl nachádzajúcich sa na jej území.

Mestská časť tak zodpovedá nielen za ich fungovanie, ale i údržbu. Podľa vyjadrenia karloveského starostu Bystríka Hollého je práve údržba škôl a školských zariadení najväčším problémom spojeným s ich prechodom na mestskú časť.

„V minulosti sa totiž všetky opravy, rekonštrukcie a odstraňovanie technických závad realizovali až v hodine dvanástej - keď sa niečo stalo. Školy jednoducho nemali financie na prevenciu. Získali síce nejaké peniaze z prenájmu, napríklad telocviční, avšak tieto financie museli alebo odviesť do štátneho rozpočtu, z ktorého boli zároveň financované alebo ich použili na iné ako rekonštrukčné a rozvojové účely.“

Na chvoste záujmu boli školské športoviská a telocvične. Tie sú v súčasnosti často vo veľmi nevyhovujúcom stave a zatiaľ čo by mali i mimo vyučovania slúžiť verejnosti - prioritne mládeži - sú pozatvárané a nevyužité. Za účelom zlepšenia tohto stavu inicioval B. Hollý spolu s Miroslavom Tkáčom z Karloveského športového klubu vytvorenie Fondu rozvoja športu a telovýchovných zariadení mestskej časti Bratislava - Karlova Ves.

„Z tohto novovytvoreného mimorozpočtového fondu plánujeme účelovo financovať výstavbu a obnovu telovýchovných a športových zariadení a areálov v Karlovej Vsi, nákup športových potrieb a materiálu potrebného na zabezpečenie telovýchovnej a športovej činnosti v zariadeniach a areáloch v mestskej časti a spracovanie analýz a štúdií potrebných pre odborné rozhodovanie v súvislosti s rozvojom športu a telovýchovných a športových zariadení v Karlovej Vsi,“ vysvetľuje B. Hollý.

Z naakumulovaných prostriedkov tak budú Karlovešťania schopní každoročne pokryť i väčšie investičné opravy ako napríklad rekonštrukcie paluboviek, osvetlenia, sociálnych zariadení a podobne.

(brn)

Páčil sa vám článok?