Bratislavské fašiangy tento rok budú

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Na 9. februára naplánovalo Mestské kultúrne stredisko kultúrnu akciu, nazvanú Bratislavské fašiangy '02. V uliciach historického jadra mesta so stredobodom na Hlavnom námestí sa od 15.00 do 19.00 bude odohrávať atraktívny program.

Jeho súčasťou je v duchu tradície aj karnevalový sprievod a fakírske, kaukliarske, verklikárske, ohňové a iné karnevalové atrakcie. Súčasťou fašiangových osláv je aj vystúpenie skupín historického šermu Cassanova a Tovarišstva starých bojových umení a remesiel a predstavenie divadelného súboru Teatro Tatro. Začiatok sprievodu je na križovatke Ventúrska - Panská - Strakova o 15.00.

Vlani fašiangový sprievod v Bratislave nebol, čo magistrát a mestské kultúrne stredisko zdôvodnili nedostatkom financií. Postoj vedenia mesta, ktoré tak prerušilo rodiacu sa tradíciu fašiangových karnevalov, kritizovala väčšia časť bratislavskej verejnosti. Pravdepodobne aj pod vplyvom kritiky, ktorá sa objavila v našich novinách, sa magistrát a MKS rozhodli tento rok oslavy predsa len usporiadať.

Páčil sa vám článok?