V Lesnej škole sa bude zdravo variť
Vo štvrtok 26. októbra sa v Lesnej škole Horárne Horský park začal cyklus prednášok Rozumná príprava zdravých jedál, s predvádzaním prípravy a degustáciou. Ako rýchlo, chutne a lacno a s minimom energie pripraviť zdravé jedlá predvedie známy špecialista Jaroslav Pížl.
Orechové mastenie bude témou najbližšej prednášky 9. novembra, ktorá sa bude týkať olejov, živočíšnych tukov, margarínov a vôbec zdravého mastenia jedál.
Nasledujúci štvrtok 16. novembra sa môžete dozvedieť o zdravšom dochucovaní jedál, o stopových prvkoch a ich význame a odpovedať si tak na otázku v názve tejto prednášky, či je soľ naozaj nad zlato?
Každá prednáška bude spojená s ukážkami prípravy originálnych odporúčaných pokrmov a ich degustáciou. Vstupné je 60 korún a v cene sú nielen suroviny na prípravu jedál, ktoré účastníci skonzumujú, ale aj recepty predvádzaných jedál. Prednášky budú vždy v čase od 17. do cca. 19. hodiny.
(kamp)