Nová tradícia osláv Silvestra bude pokračovať

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Takéto oslavy Silvestra Bratislava ešte nezažila. Spontánne sa na tom zhodli viacerí Bratislavčania, ktorých sme v poslednú minuloročnú noc oslovili v uliciach historického centra. Spokojnosť neskrývali ani zástupcovia mestskej časti Staré Mesto - organizátora osláv príchodu roku 2000.

V štyroch hlavných zónach zábavy sa počas silvestrovskej noci podľa odhadov premlelo asi 100 tisíc ľudí. Centrom osláv bolo Hlavné námestie, kde na pódiu postupne vystúpilo viacero hviezd slovenskej populárnej hudby. Na rohu Ventúrskej a Panskej ulice sa o zábavu starali mladé slovenské rockové kapely, na Michalskej zas ľudia tancovali v rytme hudby, ktorú im priamo z balkóna Michalskej veže mixovali bratislavskí diskotekári.

Niekoľko sekúnd pred polnocou sa na Hlavnom námestí spustila premiéra novej bratislavskej atrakcie - laserového orloja. V tej chvíli však tisícky Bratislavčanov čakali na začiatok azda najveľkolepejšieho bratislavského ohňostroja v posledných rokoch, ktorý pár minút po polnoci osvetlil oblohu nad hradným vrchom.

Starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský o jednej hodine vyzval rytiera Rolanda, aby sa pred očami tisícok Bratislavčanov po prvý raz v histórii mesta skutočne otočil. Ľudia v úžase sledovali, ako socha túto výzvu bez slova splnila. Veľkolepé oslavy potom pokračovali až do skorého rána. Podľa slov starostu Andreja Ďurkovského bude Staré Mesto v tradícii, ktorú vydarené minuloročné silvestrovské oslavy odštartovali, pokračovať. Silvester 1999 je teda za nami, nech žije Silvester 2000!

(mil)

FOTO - Alan Hyža

Páčil sa vám článok?