Obľubujete ázijské jedlá? Na podujatí Ázijský víkend si pomaškrtíte už tento víkend

30.7.2019
Ázijský víkend

Zdroj: BKIS

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko v spolupráci s veľvyslanectvami Číny, Indie, Indonézie, Japonska, Južnej Kórei a Vietnamu predstavia 2. – 3. augusta na Hlavnom námestí už 2. ročník podujatia Ázijský víkend.

Cyklus Medzinárodná Bratislava, ktorý je už tradičnou súčasťou festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava, predstaví aj tento rok umelecké vystúpenia rôznych krajín sveta. 

V piatok, 2. augusta, sa oficiálneho otváracieho ceremoniálu o 15.30 h zúčastnia veľvyslanci a diplomati z jednotlivých krajín. Podujatie oficiálne otvorí štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR František Rúžička:

Bratislavčania, zapojte sa do Občianskeho rozpočtu: Magistrát vyčlenil na realizáciu projektov 50-tisíc eur

Hlavné mesto aj tento rok vyčlenilo vo svojom rozpočte 50-tisíc eur na realizáciu projektov z Občianskeho rozpočtu, ktorý Bratislavčanom umožňuje rozhodovať o využití časti finančných prostriedkov mesta. Do konca augusta môžu záujemcovia posielať mestu svoje návrhy v piatich kategóriách – doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport a sociálne veci.

Program 1. dňa:
16.00 - India: cvičenie jogy s indickou učiteľkou jogy Ms. Jaiwanti Singh, hra na tradičný hudobný nástroj - sitar, ukážka tradičného indického tanca Bharatnatyam
17.30 - Južná Kórea: ukážky bojového umenia Teakwondo
18.00 - Vietnam: tradičné piesne a tanečná show
19.15 - Indonézia: ukážky bojového umenia a tradičných indonézskych tancov
20.00 - Čína: hudobné vystúpenie a módna prehliadka tradičného čínskeho odevu - qipao
20.30 - Japonsko: hudobné vystúpenie String Quarter
Program Ázijského víkendu pokračuje aj v sobotu – 3.8. od 17.00hod. K hudobným a tanečným vystúpeniam, bojovým ukážkam pribudne aj tradičné čínske kreslenie tušom a kuchárska šou z dielne indonézskej reštaurácie. Druhý záverečný deň ukončí tradičné indonézske hudobné vystúpenie Javanese Gamelan.

Aj tento rok nebudú chýbať stánky jednotlivých veľvyslanectiev, ktoré ponúknu knihy, informačné materiály, ale aj ochutnávky tradičných jedál, či rôzne hry a súťaže. 

Ázijský víkend sa začína už tento piatok – 2. 8. o 15.30 h a 3.8. 2019 o 17.00 h na Hlavnom námestí.

(TS)

Páčil sa vám článok?