Spoznajte Múzem A.Fleischmanna. Spoločnosť vám bude robiť herec Lukáš Latinák

15.2.2018
0
Arthur Fleischmann

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na druhom podujatí v rámci cyklu stretnutí s názvom Venujte 30 minút slávy Múzeu mesta Bratislavy účastníci spoznajú tvorbu výtvarníka Arthura Fleischmanna, podľa ktorého je pomenované múzeum. Uskutoční sa to na stretnutí s hercom Lukášom Latinákom v sobotu vo Faustovej sieni Starej radnice.

„Lukáš Latinák sa teší na stretnutie s milovníkmi histórie a všetkými, ktorým história nášho mesta nie je ľahostajná. Sám hovorí, že jeho prvé umelecké sklony sa prejavili v oblasti sklárstva. Preto ho zaujal výtvarník Arthur Fleischmann,“ zdôvodnila vedúca oddelenia komunikácie bratislavského múzea Beáta Husová.

Múzeum Arthura Fleischmanna sa nachádza v bývalom dome jeho rodiny na Bielej ulici 6. Umelec sa však narodil v dome, ktorý sa nachádzal na terajšom námestí SNP. Vyrastal v Bratislave, kde navštevoval Evanjelické lýceum. 

Podľa Husovej prísľubom podujatia je príjemná atmosféra a názory na múzeum z pohľadu herca, ale zároveň aj historičky umenia Zuzany Francovej, ktorá je autorkou Fleischmannovej expozície. Vybraných zbierkových predmetov sa bude dať dotknúť, avšak len v bielych rukavičkách. Hlavným prínosom je dozvedieť sa príbeh významného výtvarníka a múzea, ktoré vzniklo v roku 2002.

K projektu vyhlasuje Detský ateliér Múzeum má budúcnosť novú výtvarnú súťaž pre všetky deti, ktoré budú pravidelne navštevovať podujatia s umelcami. „Cieľom je vydať publikáciu, ktorá sa snáď stane v priebehu plynúceho času významným dokumentom v dejinách múzea v roku svojho 150. výročia. Preto sa oplatí do súťaže určite zapojiť,“ dodala Husová. Podujatie sa začne túto sobotu o 14:30 hod.

(TASR, nikicuki)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie