Pamätáte si ich? Davová psychóza sa vracia na scénu

4.1.2018
0

Zdroj: RF music agency

Páčil sa vám článok?

K starej bratislavskej punkovej scéne neodmysliteľne patrila aj kapela Davová psychóza. Pre priaznivcov punku máme dobrú správu, skupina sa opäť vracia na scénu a už o pár dní ju môžete vidieť aj naživo.

Po minuloročnom turné k okrúhlemu 30. výročiu kapely, ktorá na konci éry socializmu neodmysliteľne patrila k bratislavskej punkovej scéne, sa Davová psychóza v roku 2018 opäť vracia na klubové pódia. V Bratislave ju môžete vidieť 11. januára v Randale (budova YMCA na Karpatskej). V tomto roku plánuje kapela rozšíriť aj svoju diskografiu, spevák Jano Kassa sa preto na určitý čas vracia na Slovensko z Austrálie, kde dlhodobo žije.

Prioritou kapely v roku 2018 je skúšanie a nahrávanie nových skladieb, ktoré chce v druhej polovici tohto roku roku aj vydať. Zatiaľ nevie, koľko nového materiálu sa jej podarí dať do jari dokopy, a teda aká bude výsledná podoba nosiča, ktorý vydá, ale nejaká novinka v diskografii kapely v 2018 rozhodne pribudne. Popritom, samozrejme, keď už bude skupina pokope, odohrá aj nejaké koncerty. Keďže tie sú pre ňu momentálne druhoradé, nebude ich sekať jeden za druhým v krátkom časovom období, ako tomu bolo na posledných turné uplynulé roky, ale sústredí ich prevažne len na víkendové dni,“ informoval bratislavskenoviny.sk Roman Fecko z RF music agency.

 Skladba Davová psychóza z debutového albumu Antropofóbia (1991):

Davová psychóza počas svojej existencie stihla vydať štyri radové albumy – Antropofóbia (1991), Svet žaluje (1992), Kríza vedomia (1998) a Nakŕmte prežratých (2004).

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie