Neviditeľná výstava: Diela sa vám zjavia na budovách na Hodžovom námestí

27.12.2017
0
Obnovia dlažbu na nádvorí grasalkovičovho paláca. za trištvrte milióna - grasalkovicov palac
Páčil sa vám článok?

Crazycurators Biennale je nový formát experimentálnej výstavy, ktorá umožní umelcom nasmerovať svoje vízie do budúcnosti. Uskutoční sa už v piatok i v Bratislave.

Výstavu spoluorganizuje Rakúske kultúrne fórum pri príležitosti 25. výročia bilaterálnych vzťahov medzi Rakúskom a Slovenskom. Uskutoční sa v piatok 29. decembra o 16.00 h na Hodžovom námestí.

„Crazycurators Biennale bude platformou pre vznik nových umeleckých diel, ktoré nemôžu byť zrealizované vo fyzickej realite. Pokúsime sa prekročiť technologické limity priestoru, času a materiálov naprogramovaním umeleckých diel v tzv. rozšírenej realite (augmented reality). Diváci budú vidieť umelecké diela nainštalované na budovách a verejných priestranstvách prostredníctvom telefónov a tabletov pripojených na internet,“ avizujú organizátori.

Lokalitu – Hodžovo námestie – nezvolili náhodou. Ide totiž o priestor medzi Prezidentským palácom, Rakúskym veľvyslanectvom a budovou Tatrabanky (vlastníkom je rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International).

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie