Finále súťaže Maľba patrí nastupujúcej generácii mladých maliarov

13.8.2017
0

Zdroj: malbaroka.sk

Páčil sa vám článok?

Tohtoročná súťaž Maľba - Cena Nadácie VÚB za maliarske dielo pre mladých umelcov spoznala mená 20 finalistov. Prevažujú medzi nimi nové talenty, aktuálny 12. ročník tak bude patriť nastupujúcej generácii maliarov.

„Tento rok sa nám prihlásilo rekordných 118 mladých umelcov. Z dvadsiatky najlepších tvoria prevažnú časť nové mená, preto sa teším, že na reprezentatívnej výstave predstavíme verejnosti novú generáciu mladých slovenských umelcov,“ uviedol Alexander Resch, generálny riaditeľ spoločnosti a predseda správnej rady Nadácie VÚB, ktorá je organizátorom súťaže.

Dvadsiatku finalistov vybrala medzinárodná porota, ktorú tvorili Jane Neal z Veľkej Británie, Attila Szűcs z Maďarska, Slovák Ján Berger a Denisa Kujelová z Česka.

Finálové diela a mená ich autorov (na fotografii je obraz Cestujúci od Mareka Jarottu ) si môžete pozrieť TU. Naživo si ich bude môcť pozrieť počas výstavy v Galérii Nedbalka od 6. októbra do 11. novembra. Mená troch víťazov oznámia na vernisáži výstavy.

Podľa organizátorov súťaže, určenej profesionálnym výtvarníkom do 35 rokov, je jej poslaním zveľaďovať a zušľachťovať médium maľby, priblížiť ho verejnosti a pomôcť mladým umelcom etablovať sa na umeleckej scéne.

(TASR)

Páčil sa vám článok?