Festival Cirkul´art nebude v Medickej záhrade, ale na novom mieste...

20.4.2017
0
Festival cirkul´art nebude v medickej záhrade, ale na novom mieste... - Cirque du PLatzak - Kermiz 2015-3 © Ilvy Maijen
Páčil sa vám článok?

Po šiestich rokoch sa festival nového cirkusu a divadla lúči s Medickou záhradou, kde ho mestská časť Staré Mesto nepovolila, ale aj napriek tomu sa organizátori nevzdali, spojili sily a pripravili Mesiac nového cirkusu na novom mieste...

Festival Cirkul´art začína 5. mája veľkolepou open air show lietajúcich akrobatov Cirque du Platzak na Námestí Eurovea, kde je vstup voľný. Populárny a jedinečný festival svojho druhu na Slovensku potom pokračuje každý týždeň v bratislavských divadlách (Aréna, Astorka, Nová scéna, MDPOH) a končí parádnym víkendom pouličných show z celého sveta pre rodiny a deti 2.-3.-4.júna na Nádvorí Starej Radnice v centre mesta. Úvod a záver festivalu bude teda patriť množstvu predstavení, ktoré sú úplne zadarmo. „Nenechajte si ujsť hlavný program a zažite divadelný cirkus svetoznámych súborov, ktoré sú po prvý krát na Slovensku, uvádzané v slovenskej premiére,“ pozýva na podujatie Pavol Kelley, ktorý je riaditeľom festivalu. 

K tomu, že sa festival Cirkul´art aj tento rok uskutoční prispeli svojou ochotou napríklad aj primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura, riaditeľ Divadla Astorka Vlado Černý, generálna riaditeľka Novej scény Ingrid Fašiangová, riaditeľ BKIS a Mestského divadla DPOH Vladimír Grežo, ale aj vedúci zastúpenia Európskej komisie Dušan Chrenek, riaditeľka marketingu Eurovea Oľga Hammer či Gábor Bindics z Aliancie Stará tržnica.

(ars, foto: ca)      

Páčil sa vám článok?