V rámci prvej tohtoročnej premiéry v Astorke uvedú hru Letmý sneh

24.1.2017
0
V rámci prvej tohtoročnej premiéry v astorke uvedú hru letmý sneh - 3-824e7370f49cc6ac0c77ad7b595ef89928411fa4
Páčil sa vám článok?

Divadlo Astorka Korzo ´90, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja dnes o 19:00 uvedie premiéru divadelnej inscenácie Letmý sneh. O dramatizáciu rovnomenného románu od Pavla Vilikovského sa postaral Jakub Nvota.

V javiskovej úprave Jakuba Nvotu a réžii Juraja Nvotu sa teda počas premiéry predstavia osudy hrdinov románu Pavla Vilikovského Letmý sneh.  Režisér Juraj Nvota vložil do príbehu divadelnej hry mnohé motívy spomínaného románu: lásku k partnerovi,  (ne)schopnosť milovať bez zábran, priateľské väzby, stratu pamäti u človeka i spoločnosti,  oslobodenie sa od vnútorných zábran. A tiež pocit, že sa valí lavína, ktorá prináša zánik (života, lásky, priateľstva…).

O dramaturgiu novej inscenácie sa postarala Andrea Domeová. V hlavných úlohách sa predstavia Ady Hajdu jako On – Čimborazka, Szidi Tobias ako Lienka, Miroslav Noga jako vedec Štefan, Peter Šimun  ako lekár a Rebeka Poláková ako Irenka.  Premiéra novej inscenácie v Divadle Astorka Korzo ´90 bude dnes 24. januára 2017 o 19-tej hodine a reprízy sú zatiaľ naplánované na 26. januára, 7. februára a 14. februára 2017.

Hlavný hrdina Čimborazka, muž v strednom veku, do svojho životného priestoru necháva vstúpiť len manželku Lienku a priateľa Štefana, prezývaného aj "nevlastné dvojča". S Lienkou láskyplne zdieľa svoj súkromný a intímny svet a s jazykovedcom Štefanom sa prechádza po obrovských planinách bohatých duševných zážitkov. Idylický príbeh sa postupne začína zauzľovať pre zvláštne správanie. 

„Tvorba divadla Astorka Korzo ´90 má dlhoročnú úspešnú tradíciu a jej umelecký súbor takisto. Všetko nasvedčuje tomu, že aj hra Letmý sneh je pre Astorku úspešný krok,” vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

(ts, foto: bsk)

Páčil sa vám článok?