Na Novej scéne uvedú novú bláznivú komédiu Pi čaj, miláčik!

3.11.2016
0
Na novej scéne uvedú novú bláznivú komédiu pi čaj miláčik! - Pičaj1
Páčil sa vám článok?

Divadlo Nová scéna prinesie už v piatok večer v celoslovenskej premiére na scénu jednu z najúspešnejších francúzskych komédií posledných rokov Pi čaj, miláčik! ocenenú Moliérovou cenou. Veselohra plná gagov, slovného aj situačného humoru získala Moliérovu cenu a zavedie divákov do divadelného zákulisia počas skúšania bulvárnej hry.

Režisérom a dramaturgom komédie je stály spolupracovník Divadla Nová scéna Svetozár Sprušanský, ktorý o novej komédii povedal: „Pre divadelníkov je príjemné a pre divákov aj lákavé, vstúpiť do sveta za oponou. Poodhaliť vzťahy medzi hercami, ako aj tajomné zákulisie príprav divadelného predstavenia. Náš pohľad na divadlo je síce postavený na vtipe, sebairónii až bláznovstve ale nie je práve svet divadla plný bláznov a šialencov? Takže: Šialený kolotoč zábavy sa môže rozkrútiť! Tešíme sa na vás!"

Autormi hry je dvojica Danielle Navarro a Patrick Haudecoeur, ktorí s ňou zožali veľký úspech v divadle Théâtre des Variétés v Paríži v rokoch 1991 až 1993. S veľkým úspechom ju opäť uviedli v divadle Théâtre Fontaine v roku 2010 a o rok neskôr získala prestížnu Moli?rovu cenu ako Komédia roka 2011. V samotnom deji nájdeme všetko, čo v správnej komédii má byť: paroháča, milenca v skrini, ako aj zámeny osôb. Práve zámena úloh tvorí dôležitú súčasť komickosti celého predstavenia. Diváci  sa stávajú svedkami poslednej generálky pred premiérou aj samotnej premiéry. Namiesto toho, aby boli herci perfektne pripravení na deň D, dokonale popletú všetky svoje repliky a výstupy. Ich snaha sa zvrhne na smiešny a banálny, až absurdný kolotoč zábavných situácií. Akoby na javisku zavládol chaos. Ale len my vieme, že nejde o nič výnimočné - je to jednoducho: DIVADLO.

V postave režisérky Kláry sa po desiatich rokoch opäť na Novej scéne predstaví skvelá komediálna herečka Zuana Tlučková: „Keďže počas mojej kariéry som mala možnosť pracovať s mnohými režisérmi, mám z čoho pri jej stvárňovaní čerpať. Kláru alternujem s výbornou Luciou Vráblicovou a tak na vymýšľanie komických čŕt alebo správania sa, sme dve. Veď ako sa hovorí: Viac hláv, viac vie. Na skúškach sa aj nasmejeme a ja verím, že keď sa prídu diváci na komédiu Pi čaj miláčik pozrieť, budú sa smiať tiež...pretože, ako hovorí Klára, sme predurčení aby sa z našej hry stal kolosálny úspech. Celoslovenské premiéry francúzskej komédie PI ČAJ MILÁČIK! uvedie Divadlo Nová scéna v dňoch 4. a 5. novembra 2016 a na javisku sa v jednotlivých postavách budú striedať Jana Lieskovská, Karin Olasová, Peter Makranský, Martin Kaprálik, Pavol Plevčík, Mirka Drínová, Dušan Kaprálik a Tomáš Majláth.

 (ars, foto: Nová scéna) 

Páčil sa vám článok?