Začína sa bratislavský filmový festival

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už 2. novembra zaznie v bratislavskom Auparku v jednej z kinosál Palace Cinemas zvučka, ktorá otvorí siedmy ročník Medzinárodného filmového festivalu. Vo viac ako siedmich kinosálach Palace Cinemas budú môcť diváci týždeň sledovať 140 snímok zo 49 krajín celého sveta, z toho 115 hraných filmov. Denne sa premietnu štyri filmové predstavenia.

Medzinárodný filmový festival je kinematografické podujatie, ktoré oslovuje náročného, ale aj bežného filmového diváka. Hlavným cieľom organizátorov je ponúknuť kvalitu a zábavu pre všetkých milovníkov filmu. Tento rok sa o pozornosť diváka budú organizátori uchádzať v jedenástich programových sekciách, medzi ktorými dominuje Medzinárodná súťaž prvých a druhých hraných filmov. Autormi všetkých filmov, ktoré sa dostali do tohtoročnej nominácie MFF Bratislava, sú filmárske osobnosti ideovo i remeselne vyzreté.

Diváci sa môžu tešiť aj na kvalitné filmy zaradené do nesúťažnej časti. Festival predstaví sekcie venované nezávislému filmu, európskym titulom aj filmom mimoeurópskeho priestoru oceneným na prestížnych svetových festivaloch. Súčasťou podujatia je aj sekcia voľná zóna, nazvaná Making Money, ktorá prináša filmové svedectvá o tom, ako sú peniaze dôležité v živote človeka, či focus zameraný na britskú modernú scénu.

Diváci tento rok zaplatia za vstupenky od 59 do 99 Sk. Na prvý blok, okolo obeda, budú lístky za 59 SK, pri každom ďalšom bloku sa cena zdvihne o 10 Sk. Niekoľko projekcií označených ako Top filmy, bude možné vidieť po zakúpení lístka za 99 Sk. Predpredaj vstupeniek sa začína 26.11.

Páčil sa vám článok?