Duran Duran rozohriali mrazivú Bratislavu

2.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Legenda britského novoromantizmu 80. rokov, skupina Duran Duran rozohriala v stredu 1. februára večer mrazivú Bratislavu. V slovenskej metropole ukončila európsku časť svojho turné. Domácich, ale aj zahraničných návštevníkov koncertu v Inchebe Expo Aréne potešila zmesou starých hitov, pesničkami z 90. rokov a najmä predstavila najnovší albumu All You Need Is Now.

Duranovský večer otvorila krátko pred 20.00 hodinou v úlohe predkapely slovenská formácia Lavagance. Duran Duran "supportovali" už v roku 2006 počas ich prvého koncertu na Slovensku. Po druhý raz sa im to podarilo vďaka fanúšikom Duran Duran, ktorí si Lavagance vybrali v internetovom hlasovaní. Po 25-minútovom úvodnom sete sa už čakalo na hlavnú hviezdu večera, ktorá sa v Bratislave ukázala po šiestich rokoch.

Frontman Simon Le Bon, Nick Rhodes (klávesy), John Taylor (basgitara), Roger Taylor (bicie) prišli na scénu 19 minút po 21.00 hodine. Sprevádzali ich ďalší hudobníci a vokalistka Anna Ross. Vystúpenie otvorili skladbou Before the Rain, nechýbala Planet Earth, bondovská A View to a Kill, All You Need is Now. Ďalej zazneli Come Undone, Safe, Girl Panic!, Notorious, inštrumentálna Tiger Tiger, The Reflex, White Lines či Ordinary World. V setliste nechýbali ani Hungry Like the Wolf, Reach Up For the Sunrise a The Wild Boys s prekvapením - coververziou hitu Relax od Frankie Goes to Hollywood. Vizuálne pôsobivý koncert sa skončil po takmer dvoch hodinách. Popová stálica odmenila nadšených fanúšikov aj prídavkami v podobe záverečných hitov Girls On Film a Rio.

Duran Duran majú na konte celkovo 13 štúdiových albumov, z ktorých predali po celom svete viac ako 80 miliónov kópií. V roku 1983 získali dve ocenenia Grammy. Ostatný album All You Need Is Now vydali v roku 2010, produkoval ho Mark Ronson.

(TASR)

Páčil sa vám článok?