Označia ďalšiu časť trasy korunovácií

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Tí všímavejší z nás si všimli, že na niektorých uliciach bratislavského Korza chýbajú dlaždice, dokonca z nedávno vyznačenej korunovačnej trasy zmizli mosadzné korunky.

V mestskej časti Staré Mesto o týchto nedostatkoch vedia. „Nechápem celkom, kto a načo mohol potrebovať štyri a viac dlažobných kociek z Radničnej ulice. Dal som, samozrejme, príkaz riaditeľovi miestneho podniku VEPOS, aby do 21. mája chýbajúce kocky nahradil," informoval nás starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský. Rovnako priebežne dopĺňajú „ukopnuté" mosadzné platničky s korunkami. Tie sú väčšinou proti ľudskej sile odolné, ich slabinou sú však konské kopytá, ktoré môžu na ne pri turistickej prehliadke Korza natrafiť.

Korunovačná trasa je vyznačená iba vo svojej prvej polovici. Druhú časť - od Michalskej veže Námestím SNP k pôvodnému korunovačnému pahorku na dnešnom Námestí Ľ. Štúra - chce Staré Mesto postupne tiež vyznačiť, samozrejme, až vtedy, keď bude definitívne rozhodnuté o architektonickom riešení tohto priestoru. Ako nám povedal starosta A. Ďurkovský, v tejto súvislosti čaká mestskú časť aj úprava ozdobných mreží okolo stromov najmä na Františkánskom námestí a výmena kvetov v kvetináčoch na stĺpoch verejného osvetlenia na Hlavnom námestí.

(brn)

Páčil sa vám článok?