Na tohtoročné silvestrovské oslavy v centre sa dostanete len cez preventívne kontroly

21.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Už len mesiac nás delí od posledného dňa tohto roku a teda aj od veľkého silvestrovského programu „Byť Bratislavčanmi nás baví“, ktorý v uliciach historického jadra opäť organizuje mestská časť Staré Mesto.

V troch zónach zábavy na Hlavnom námestí, Michalskej ulici a Hviezdoslavovom námestí organizátori očakávajú desaťtisíce návštevníkov. Preto popri doťahovaní detailov okolo účinkujúcich venujú rovnakú pozornosť aj zabezpečeniu verejného poriadku a bezchybnej organizácie.

„Uvedomujeme si, že celý projekt prijmú Bratislavčania pozitívne iba vtedy, keď popri kvalitnom zábavnom programe dokážeme všetkým slušným a normálnym ľuďom zaručiť aj bezpečnosť a príjemnú atmosféru," zdôrazňuje starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský.

Napriek tomu, že v posledných dvoch rokoch sa silvestrovské oslavy v uliciach centra mesta obišli bez väčších incidentov, mestská časť Staré Mesto pripravila pre všetkých účastníkov jednoznačné bezpečnostné pokyny, ktoré vychádzajú z organizácie podobných veľkých kultúrnych alebo športových podujatí vo svete.

Do jednotlivých zón zábavy bude možné vstúpiť len cez niekoľko vopred určených vstupov. Na vstupoch budú usporiadatelia vykonávať preventívne kontroly. Návštevníci osláv nesmú mať so sebou sklenené fľaše, kovové a drevené tyče a pyrotechnické prvky. Vstup nebude umožnený ani osobám pod zrejmým vplyvom alkoholu a psychotropných látok.

Nad organizáciou a bezpečnosťou podujatia bude v uliciach historického jadra dohliadať okolo 200 usporiadateľov. Opäť ich posilnia príslušníci súkromnej bezpečnostnej služby, ktorá sa vlani osvedčila.

„Okrem toho pamätáme aj na požiarnu ochranu, ošetrovňu Červeného kríža, stredisko pre stratené deti, ale aj občerstvovacie stánky a dostatočný počet ekologických WC," spresňuje starosta A. Ďurkovský.

Organizátori predpokladajú, že návštevníci osláv použijú do centra mesta najmä MHD. Prevádzka bratislavskej verejnej dopravy by mala byť 31. decembra 2001 a 1.januára 2002 posilnená z jednotlivých častí mesta do centra a späť. Podrobný grafikon zverejní DPB v období medzi vianočnými sviatkami. Naopak, osobné vozidlá čakajú počas týchto dvoch dní v centre mesta viaceré obmedzenia.

„Byť Bratislavčanmi nás baví je silvestrovský program, ktorý má zdôrazniť viacgeneračný rozmer týchto osláv. V prípravnej fáze sme urobili všetko pre ich veselý a bezstarostný priebeh. Opäť sa pritom spoliehame na príkladné správanie účastníkov osláv, ako to bolo v posledných dvoch rokoch," povedal nám starosta mestskej časti Staré Mesto Andrej Ďurkovský.

(miv)

Páčil sa vám článok?