V Starej radnici budú vianočné trhy aj tento rok

15.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na nádvorí Starej radnice sa 1. decembra začínajú Vianočné trhy, ktoré už po tretí rok vytvoria atmosféru blížiacich sa Vianoc prostredníctvom živého betlehemu a prezentácie remeselníkov.

Verejnosti sa do 23. decembra v 15 stánkoch predstavia remeselníci zo Združenia cechov historických remesiel. Návštevníci trhov budú mať možnosť vidieť razenie mincí, výrobu mosadzných a drôtených predmetov, kožených predmetov, matovaného skla, predmetov z hliny, bratislavských medovníčkov, paličkovanie, výrobky zo šúpolia - šúpoľové bábiky, výrobky z tenkostáčaného a hrubostáčaného šúpolia, výrobky z včelieho vosku vrátane sviečok, med a medové výrobky, drevorezbu, tkanie, výrobky z prútia. Tohtoročnou novinkou budú produkty voňavkára. Súčasťou vianočných trhov na nádvorí Starej radnice bude aj živý betlehem, v ktorom nebudú chýbať ani živé zvieratá.

V rámci vianočných trhov tento rok bude aj prekvapenie, ktoré nesie názov Rozprávky pri vianočnom stromčeku. Deti si budú môcť vypočuť netradičné rozprávanie zo sveta naplneného kúzlami a čarami.

(bh)

Páčil sa vám článok?