Vianočná výzdoba je pekná len v centre

7.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské ulice v predvianočnom čase zdobí vianočné osvetlenie, v meste je niekoľko vianočných stromov. Bratislavčanov sme sa pýtali ako sa im páči vianočná výzdoba.

Ignác D., kurič: Veľmi si to nevšímam, videl som, že v centre sú rozvešané vianočné ozdoby a dva stromčeky. Je to celkom pekné oživenie mesta. Na sídliskách je to však horšie, len sem-tam na stĺpoch vidieť rozsvietené žiarovky vianočnej výzdoby.

Petra M., čašníčka: Práve som sa vrátila z Viedne a to sa potom ťažko porovnáva. V prvom rade, Viedeň má pred radnicou ozaj krásny vianočný stromček, ktorým sa pýši každý Viedenčan. V Bratislave je stromov niekoľko, ale žiadny sa tomu viedenskému nepodobá. Najmä centrum mesta by si zaslúžilo krajší stromček. Ten, čo je pred Slovenským národným divadlom je krivý a akoby nedozdobený a tomu na Hlavnom námestí zas chýba krajšia výzdoba.

Juraj F., vodič: Výzdoba v centre je celkom zaujímavá, ale zdá sa mi, že presne taká ako vlani. Škoda, že aj na sídliskách si nedali viac záležať, akoby tam nebývali ľudia. Napríklad u nás v Dúbravke celá výzdoba pozostáva s niekoľkých žiarovkových ozdôb na pár stĺpoch verejného osvetlenia. Viac by si mali zdobiť obchody aj bratislavskí obchodníci.

Ivana L., študentka: Vianočná výzdoba je celkom pekná len v centre, inde je dosť úbohá. Aj na korze by však mohla byť o čosi nápaditejšia, napríklad na historickom osvetlení by mohli byť girlandy a viaceré stromy by mohli byť ozdobené tými malými žiarovkami. Má pocit, že tieto ozdoby sa používajú už niekoľko rokov a stále je to to isté. Asi by to chcelo naozaj nejaké oživenie. Vianočné stromčeky tiež nie sú bohviečo, ten na Hviezdoslavovom námestí je krivý a druhý na Hlavnom námestí nemá takmer žiadne ozdoby.

Katarína K., zdravotná sestra: Neviem prečo aj Bratislava nemôže mať poriadny vianočný stromček, ktorým by sa mohla pochváliť nielen pred domácimi, ale aj zahraničnými návštevníkmi. Výzdoba je tiež slabá, ako tak vianočne to vyzerá iba na korze. Niektorí obchodníci tiež asi nevedia, že sa blížia Vianoce, ich obchody sú nevyzdobené. Keď navštívite hlavné mestá v susedných štátoch zistíte, že Bratislava je v tomto smere poriadne pozadu. A nech mi nikto nehovorí, že je to len v peniazoch. Veď na Vianoce sa môže mesto pripravovať celý rok. To je dosť času, aby sa aj Bratislava dočkala krajšej a originálnejšej vianočnej výzdoby.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?