Na Kolibe je nové kultúrne stredisko

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Koliby dostali tesne pred Vianocami, 21. decembra, vianočný darček - nové kultúrne stredisko v hodnote 2,9 milióna korún v priestoroch bývalej predajne ovocia a zeleniny.

Myšlienka zrekonštruovať priestory bývalej predajne ovocia a zeleniny bola navrhnutá v čase, keď novomestská samospráva rozhodla, že knižnica na Bellovej sa nezruší, ale presunie do priestorov pri Klube dôchodcov na Jeséniovej. Úprava klubu dôchodcov bola zahrnutá v pláne investičných akcií na rok 2005. V priebehu dvoch týždňov rekonštrukciou pôvodnej predajne ovocia a zeleniny a spojením s klubom dôchodcov vzniklo na Kolibe nové kultúrne stredisko, ktoré bude slúžiť občanom všetkých vekových kategórií. Rekonštrukcia zahŕňala zateplenie objektu, obnovu inštalácií, osadenie nových plastových okien, pribudlo tiež nové vnútorné vybavenie interiéru.

Obe inštitúcie budú mať spoločnú kanceláriu, spoločnú novú kuchynku s vybavením. V knižnici, ktorá bude od januára otvorená trikrát v týždni (pondelok, streda a piatok od 11. do 17. hodiny), bude členom klubu a čitateľom k dispozícii 4,5 tisíca kníh i noviny a časopisy. Klub dôchodcov je otvorený v pondelok až piatok od 11. do 16. hodiny.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie