Cestovanie v MHD bude komfortnejšie. Dopravný podnik obstaráva nové kĺbové autobusy

11.10.2024
0

Zdroj: Dopravný podnik Bratislava

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyhlásil dve verejné obstarávania na zaobstaranie nových nízko podlažných kĺbových autobusov. Predmetom obstarávaní je vyrobenie, dodanie a schválenie na prevádzku 110 kusov autobusov na dieselový pohon a 130 kusov autobusov na CNG pohon. Informoval o tom hovorca DPB Jozef Vozár.

"Tieto moderné vozidlá budú spĺňať prísne environmentálne normy, čím prispejú k zlepšeniu kvality ovzdušia v Bratislave, čo je jednou z našich priorít. Zároveň budú vybavené v nadštandardnej výbave, ktorú cestujúci poznajú zo všetkých našich nových vozidiel. Teším sa, že vďaka novým bezpečnostným prvkom nové vozidlá zlepšia pracovné podmienky aj našim kolegom vodičom," povedal predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský. Nové autobusy budú trojnápravové, s minimálnou kapacitou 130 cestujúcich a dĺžkou do 18,8 metra.

Dopravný podnik priblížil, že výsledkom verejných obstarávaní budú rámcové dohody, v zmysle ktorých bude plnenie zabezpečené na základe jednej alebo viacerých objednávok, a to v závislosti od možností financovania nákupu nových vozidiel. Predpokladaná hodnota zákazky na 110 kĺbových autobusov na dieselový pohon je 48,62 milióna eur bez DPH a na 130 kĺbových autobusov na CNG pohon 64,87 milióna eur bez DPH.

DPB plánuje financovať nákup nových autobusov z viacerých zdrojov, vrátane fondov EÚ, štátneho rozpočtu, rozpočtu Hlavného mesta SR Bratislavy a vlastných zdrojov. "V prípade, že sa nepodarí zabezpečiť dostatočné financovanie, si DPB vyhradzuje právo verejné obstarávania zrušiť," dodal Vozár.

(TASR)

Páčil sa vám článok?