Vajnory sa pripravujú na koncert AC/DC, svojim obyvateľom rozdali nálepky na čelné sklo auta

19.7.2024
0

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Vajnory čaká veľká udalosť. Už túto nedeľu 21. júla sa na Starom letisku uskutoční koncert legendárnej kapely AC/DC, na ktorom očakávajú až 120-tisíc ľudí z celého regiónu.

"Kultúrne udalosti tohto typu sú aj pre nás ako mestskú časť príležitosťou, aby sme sa stali známymi nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. Napriek tomu, že nie sme organizátorom koncertu a ten sa odohrá na súkromnom pozemku, snažíme sa, aby bol zabezpečený čo najlepší prístup pre návštevníkov koncertu a zároveň sa minimálne dotkol našich obyvateľov," vyjadril sa pre Bratislavské noviny vajnorský starosta Michal Vlček.

Ako ďalej informoval, návštevníci koncertu, ktorí sa rozhodnú prísť autom, majú zabezpečené parkovacie plochy priamo v areáli, dostanú sa tam vyčlenenou trasou cez ulicu Pri mlyne a ulicou Rybničná. A zo severnej strany od diaľnice D4, od Rače tiež cez ulicu Rybničná.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Prístupové cesty na koncert. 

"Pre obyvateľov Vajnor je kľúčové, že do dediny sa autom dostanú len ľudia s trvalým pobytom u nás. Pre zrýchlenie kontroly sme obyvateľom distribuovali nálepku na čelné sklo auta, s ktorou sa dostanú do Vajnor, priamo do miesta svojho bydliska. Budú môcť využiť všetky cesty okrem Vajnorského nadjazdu. Odporúčame však prioritne použiť zjazd z diaľnice D4," dodal starosta. 

Vajnorský nadjazd bude pre celú automobilovú dopravu od 12:00 h v nedeľu na obed až do 3:00 h v pondelok ráno úplne uzavretý. Bude slúžiť ako súčasť značenej trasy pre všetkých peších od konečnej zastávky električky na Zlatých pieskoch (cca 2,5 km).

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Prístupové cesty na koncert. 

Okrem toho budú zabezpečené posilnené spoje mestskej hromadnej dopravy a taktiež bude zabezpečená kyvadlová vlaková doprava z Hlavnej stanice na železničnú stanicu Vajnory. Pre obyvateľov Vajnor bude zriadená špeciálna linka X53, ktorá bude premávať zo Zlatých pieskov po diaľnici cez Chorvátsky Grob.

Po skončení koncertu bude doprava zabezpečená zo Zlatých pieskov nočnou linkou električky N4 a nočnou linkou N53 tiež zo Zlatých pieskov na Hlavnú stanicu. 

Samotný areál sa bude otvárať už od 12:00 h na obed.

(ms)

Páčil sa vám článok?