Pozor, pre koncert AC/DC budú platiť vo Vajnoroch aj výrazné dopravné obmedzenia

17.7.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V súvislosti s nedeľným (21. 7.) koncertom skupiny AC/DC na Starom letisku v bratislavských Vajnoroch treba počítať s dopravnými obmedzeniami. Kompletne uzavretý bude Vajnorský nadjazd po kruhový objazd, zvyšné trasy budú povolené len pre obyvateľov s trvalým pobytom v mestskej časti. Snahou je zamedziť prípadnému kolapsu dopravy. Pripomína to starosta Vajnôr Michal Vlček.

"Najdôležitejším odporúčaním je, aby ste sa v nedeľu popoludní snažili do Vajnôr a z Vajnôr necestovať. Dopravná situácia môže byť vzhľadom na veľký počet áut nepredvídateľná," konštatuje Vlček na webe samosprávy.

Vstup do Vajnôr bude umožnený len miestnym obyvateľom v čase od 12.00 h do 3.00 h nasledujúceho dňa. Prejazdnosť pri kontrole urýchli nálepka, ktorú je potrebné dať si na svoje auto, v opačnom prípade sa budú musieť preukázať občianskym preukazom. Starosta v tejto súvislosti podotýka, že Policajný zbor bude pri kontrole dodržiavania obmedzení nekompromisný.

Mestská časť zároveň odporúča využívať verejnú dopravu, náhradné linky MHD zabezpečil organizátor v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava. Okrem náhradnej linky X53 bude posilnená električková linka 4, rovnako tak nočné linky. V spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko bude zabezpečená kyvadlová železničná doprava z hlavnej stanice na Železničnú stanicu Vajnory i späť, ktorá bude neskôr posilnená. Okrem toho budú vo Vajnoroch špeciálne zastavovať aj niektoré ďalšie vlaky.

"Naším prioritným zámerom je prijímať najmä v oblasti dopravy opatrenia, ktoré prispejú k hladkému priebehu podujatia a minimalizujú negatívne dosahy na dopravnú situáciu v našej mestskej časti," uvádza Vlček s tým, že rovnako dôležité sú opatrenia na zaistenie bezpečnosti obyvateľov i návštevníkov koncertu.

Na bezpečnosť bude dohliadať 400 pracovníkov usporiadateľa koncertu a desiatky príslušníkov záchranných zložiek (polícia, hasiči a zdravotnícki záchranári). K dispozícii bude aj poľná nemocnica.

Mestská časť mala zároveň na organizátora i požiadavku v súvislosti so zvýšenou hlučnosťou. Usporiadanie areálu je priestorovo vyriešené tak, že hlavná hudobná produkcia bude smerovaná severne, čím budú minimalizované negatívne dosahy na blízke obytné zóny.

(TASR)

Páčil sa vám článok?