Menia sa cestovné poriadky, končí ikonické vozidlo: Začiatok júla prinesie do bratislavskej MHD niekoľko zmien

21.6.2024
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

začiatok júla prinesie do bratislavskej MHD niekoľko zmien. Okrem prázdninového režimu dôjde k úprave trás aj cestovných poriadkov viacerých liniek. Informoval nás o tom hovorca DPB Jozef Vozár.

Všetky linky MHD začnú od 1. júla 2024 premávať v pracovných dňoch podľa cestovného poriadku platného pre pracovne dni – školské prázdniny, zároveň študentská linka 7 nebude počas prázdnin premávať. Tento režim bude platiť až do 30. augusta 2024.

Zmena vozidiel so sebou prinesie aj zmenu grafikonu, kratšie trolejbusy budú premávať častejšie. Cestovné poriadky liniek 32 a 33 budú pri cestách z Dlhých dielov naďalej koordinované.

"Benefitom pre cestujúcich bude okrem lepšieho intervalu aj nasadenie klimatizovaných trolejbusov na celú linku 33. Vozidlá Škoda 25 Tr, ktoré na ostrovnej linke 33 premávali doteraz, tento rok oslávia 18 rokov. Pri tejto príležitosti sa s nimi v spoločnosti našich cestujúcich a fanúšikov dopravy rozlúčime na špeciálnom podujatí už 6. júla," uviedol Vozár. 

Od prvého júla budú upravené trasy a cestovné poriadky vybraných liniek.

Na linke 29 (Malá scéna – Riviéra – Devín – Devínska Nová Ves, Opletalova) dôjde podľa hovorcu DPB k zlepšeniu intervalu počas pracovných dní.

Na autobusovej linke 30 príde k lokálnej úprave trasy v Lamači. V kooperácii s mestskou časťou bude linka 30 odklonená z Vrančovičovej ulice cez Podháj, v rámci Lamača bude premávať nasledovne: Nemocnica Bory – Hodonínska – Podháj – obratisko Lamač– Podháj – Segnáre - Tesco Lamač. Cestujúci smerujúci z Lamača na Patrónku tak budú využívať zastávky MHD v zhodnom smere, ako v súčasnosti obsluhuje linka 63 smerujúca na Patrónku. Zároveň bude linka 30 premávať počas pracovných dní v úseku Lamač – Patrónka častejšie ako doposiaľ.

Linka 70 bude v smere do centra mesta obsluhovať novú zastávku Lúčna v lokalite Nový Ružinov.

Linka 147 bude premávať po upravenej trase Hodžovo nám. – Šulekova – Havlíčkova – Kalvária – Prokopa Veľkého – Depo Hroboňova. Prestup na trolejbusové linky sa takto presunie z Búdkovej k Depu Hroboňova.
Upravuje sa aj doba prevádzky účelových liniek 25, 26 a 92 v sobotu, s ohľadom na pracovné zmeny v priemyselnom parku.

(ms)

Páčil sa vám článok?