Električková trať v Petržalke opäť mení linky MHD, ruší úseky a obmedzuje dopravu

1.8.2023

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

V súvislosti so stavbou predĺženia električkovej trate do Petržalky a s tým spojeným budovaním nových cestných komunikácií a križovatiek bude doprava od 5.8.2023 upravená na viacerých miestach.

Úsek Jantárovej cesty od Lietavskej po Betliarsku bude úplne uzatvorený. Obchádzková trasa bude viesť cez novú cestnú komunikáciu (bypass) z Betliarskej, cez Jantárovú cestu, Vyšehradskú a Lietavskú.

Doprava na úseku Jantárovej cesty po Lietavskú bude presmerovaná na novú obchádzkovú trasu vedúcu pozdĺž pôvodnej cestnej komunikácie. Uzatvorená bude časť cesty vedúcej k obchodnému domu Billa, náhradná cestná komunikácia bude viesť taktiež pozdĺž pôvodnej.

Obmedzenia sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy. Zastávky Lúčanka a Strečnianska budú premiestnené na dočasné komunikácie.
Linky 59, 98, 99 a N99 budú premávať obojsmerne medzi zastávkami ZŠ Budatínska a Ľubovnianska obchádzkou po Vyšehradskej a Jantárovej ceste, zastávka Znievska nebude po dobu obmedzení týmito linkami obsluhovaná.
Linka 95 v tomto období nebude obsluhovať zastávku Lúčanka s výnimkou dojazdových a výjazdových spojov z/do depa Petržalka. Medzi zastávkami Strečnianska a Vyšehradská bude premávať po Lietavskej a Vyšehradskej ulici, navyše obslúži aj zastávky Znievska, Budatínska a Lúky V. Nástupište Vyšehradská smerom na Muchovo námestie bude situované na nástupišti linky 93 smer Hlavná stanica.

Zdroj: FB - Bratislava - hlavné mesto SR

Zdroj: FB - Bratislava - hlavné mesto SR

​Linky 95, 192, N95 a výjazdové/dojazdové spoje liniek 68, 83 a 94 budú medzi zastávkami Strečnianska a Ľubovnianska premávať obojsmerne po Lietavskej, Vyšehradskej a Jantárovej ceste. Navyše obslúžia zastávky Znievska, Budatínska, Lúky V a Vyšehradská.

Páčil sa vám článok?