Cesty v Starom Meste nebude čistiť VEPOS

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Po prvý raz od roku 1996 nebude počas nadchádzajúcej zimy zimnú údržbu všetkých komunikácií a verejných priestranstiev na území Starého Mesta zabezpečovať staromestský podnik verejnoprospešných služieb VEPOS.

Primátor Jozef Moravčík sa rozhodol nepredĺžiť platnosť pôvodnej zmluvy so Starým Mestom o zabezpečení celoročného čistenia komunikácií I. a II. triedy. Za udržiavanie zjazdnosti hlavných ciest v centre mesta bude teda počas tejto zimy zodpovedný magistrát.

Pre VEPOS sa napriek tomu začína stav bdelosti od 15. novembra a potrvá do konca marca, ak počasie nebude chcieť inak. Zimná údržba bude v Starom Meste zabezpečená najmä mechanickým odhŕňaním snehu. Chemický posyp použijú len minimálne, najmä v kopcovitých terénoch a v prípade poľadovice.

Na rozdiel od magistrátu, ktorý tohto roku z dôvodu šetrenia finančnými prostriedkami obmedzuje intervaly čistenia, pre VEPOS zostávajú v platnosti minuloročné normy. Podľa nich zásah sa musí začať v pracovnej dobe do 2 hodín od vyhlásenia niektorého z troch stupňov aktivity, v noci a v dňoch pracovného pokoja do 6 hodín. Čistenie musí skončiť do 24 hodín po spáde snehu. Za schodnosť chodníkov zodpovedajú majitelia, nájomcovia alebo užívatelia priľahlých nehnuteľností.

(miv)

Páčil sa vám článok?