Potvrdenie niekedy treba, inokedy nie

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Keď si chce študent vysokej školy kúpiť predplatný cestovný lístok na MHD, musí dvakrát do roka priniesť potvrdenie o návšteve školy - v októbri a v marci.

Presnejšie, ak chce predplatný lístok, ktorý svojou platnosťou zasahuje do spomínaných mesiacov, musí ho priniesť už skôr. Na základe toho dostane tzv. korunový kupón, ktorý ho oprávňuje kupovať si študentskú „električenku” a používať zľavnené cestovné lístky. Problém však spočíva v inom, v chaose, ktorý vládne na každom kroku.

Ak predplatný cestovný lístok zasahuje len pár dňami do marca či októbra, tak niekde vám ho predajú ešte bez potvrdenia, inde už nie. Koncom decembra som si chcela kúpiť ešte za starú cenu štvrťročný predplatný lístok, ktorý by platil od 7. januára. Už sa to však nedalo bez potvrdenia, tak som sa uspokojila s mesačným.

Koncom januára išiel do tej istej predajne na Herlianskej ulici môj priateľ, tiež vysokoškolák. Nemal pri sebe potvrdenie, tak si chcel kúpiť tiež len mesačný lístok. Náhodou sa opýtal, či by nemohol dostať trojmesačný. Predavačkina odpoveď bola kladná. Bolo mu to čudné, tak sa je opýtal, ako je to možné. Vysvetlila mu, že ľudia sa na potvrdenia sťažovali, a teda teraz ho nosiť nemusí.

Ja som išla do tej istej predajne asi o týždeň. Potvrdenie som neniesla, veď nie je potrebné. Keď som si vypýtala, čo chcem, pani za okienkom ma hneď schladila jediným slovom: Potvrdenie! Odvetila som jej, že pred týždňom nám tu povedali, že nie je potrebné. Ona, samozrejme, o ničom takom nevedela a nepočula. Nechcem to tvrdiť s určitosťou, ale môj priateľ mal dojem, že to bola tá istá osoba, ktorá túto fámu rozšírila.

Čo na to povedať? Veď predávanie predplatných cestovných lístkov nie je taká zložitá činnosť, že by v nej mali vznikať chyby.

Miroslava Štrosová, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?