Nový cestovný poriadok MHD vyjde aj knižne

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

S návrhom na vydanie mestského cestovného poriadku v Bratislave sa na náš v závere minulého roku obrátila Eva Potašová z Karlovej Vsi. Aj jej sa totiž neraz stalo, že sa potrebovala dopraviť do odľahlejšej časti mesta a nevedela presne, ktorý spoj tam ide.

Pri takýchto cestách obyčajne treba prestupovať, pretože niektoré spoje majú veľké intervaly a tak sa stane, že cestujúci musí čakať aj 15-20 minút.

„Navrhujem Dopravnému podniku Bratislavy vydať brožúrku, ktorá by obsahovala všetky trate (električky, autobusy, trolejbusy) a ich grafikony - tak ako sú vyvesené na jednotlivých zástavkách MHD, ako aj nové rozdelenie mesta na nové tarifné pásma. Som presvedčená, že nielen Bratislavčania, ale aj návštevníci mesta by takúto komplexnú informáciu na zlepšenie orientácie v MHD Bratislavy privítali,“ píše vo svojom liste adresovanom vedeniu Dopravného podniku E. Potašová.

K návrhu našej čitateľky zaujal stanovisko predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a. s., Ján Zachar, ktorý potvrdil, že najmä v súvislosti so zavedením nového tarifného systému v bratislavskej MHD pripravujú vydanie takejto informačnej brožúrky. „Jedným z informačných materiálov, ktoré sa už pripravujú, bude aj požadovaná brožúrka. Okrem toho pre rok 2000 pripravujeme aj vydanie knižného cestovného poriadku liniek MHD v Bratislave,“ reaguje J. Zachar.

(brn)

Páčil sa vám článok?