Peklo na cestách: Poľadovica paralyzovala bratislavskú dopravu, MHD mešká desiatky minút

2.3.2018
Bratislavské cesty 2. marca 2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V Bratislave a okolí sa na cestách z dôvodu mrznúceho mrholenia tvorí silná poľadovica. Problémy a meškanie eviduje aj MHD, nehody sú na viacerých miestach. Ranná námraza vodičom znepríjemnila cestu do práce a aplikácie monitorujúce dopravu stále ukazujú "červené more".

V hlavnom meste komplikuje dopravu viacero nehôd. Zápchy sa tvoria napríklad na križovatke Bajkalská a Trnavská, na D2 pred Mostom Lafranconi smerom do Petržalky, na zjazde z Prístavného mosta v smere na Einsteinovu či na Brnianskej v smere na Patrónku. V Devínskej Novej Vsi skončilo pre poľadovicu viacero áut mimo cestu. Nehoda bola ráno i v Devíne. Tunel Sitina z dôvodu kolón priebežne uzatvárajú. Zdržanie na všetkých hlavných ťahoch v smere do centra je od desať do 30 minút.

Zdroj: TASR

Mestská hromadná doprava eviduje meškanie približne do pol hodiny a problémy majú tiež trolejbusy.  „Z dôvodu poľadovice a veľkého množstva cudzích dopravných nehôd, zaznamenáva dispečing DPB meškania MHD od 20 minút a viac. Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok má problém trolejbusová doprava na Búdkovej ulici," uviedla hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová.

Zdroj: TASR

Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. „Vodiči, buďte mimoriadne opatrní. Použite stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá (ak je hmla), denné svietenie je nedostatočné," uvádzajú s tým, že na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom.

Zdroj: ms

​Aj hlavné mesto pracuje na zmierňovaní dopadov poľadovice na zjazdnosť komunikácií v Bratislave. "V skorých ranných hodinách začalo mesto s lokálnymi posypmi na celom území Bratislavy. V tomto momente máme v teréne nasadenú všetku dostupnú techniku. V súčasných podmienkach apelujeme na bratislavskú verejnosť a žiadame o trpezlivosť vzhľadom na poľadovicu a vzniknuté dopravné nehody na cestách," informovali z tlačového odboru magistrátu.

 Zároveň dodali, že intenzívne pracujú na zmiernení dopadov zimy na dopravnú situáciu v Bratislave a čo najskôr opäť zabezpečili prejazdnosť komunikácií.

(TS, TASR)     

Páčil sa vám článok?