Sneženie v hlavnom meste: Kolóny, nehody, odstavené vozidlá MHD

7.2.2018
0
Sneženie v hlavnom meste

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Výdatné sneženie prinieslo veľké komplikácie v rannej dopravnej špičke v Bratislave. Trolejbusy od rána nepremávali.

Sneženie v hlavnom meste už spôsobilo prvé komplikácie v premávke bratislavskej MHD. „V kopcovitých terénoch v lokalitách Palisády, Kramáre i Koliba je v dôsledku zlých poveternostných podmienok odstavená trolejbusová doprava,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová. „Situáciu operatívne riešime s dispečingom zimnej údržby bratislavského magistrátu,“ dodala hovorkyňa.

Zápcha vznikla aj na prípojke z Rázusovho nábrežia na Staromestskú pri Moste SNP. Keďže táto cesta ide do kopca a zrejme nebola posypaná, vzpriečili sa tu dva autobusy. Ostatní vodiči nemohli prejsť a cúvali späť na Rázusovo nábrežie, kde sa v smere od Karlovej Vsi tak isto vytvorili veľké kolóny.

Zdroj: Facebook

Aktuálnu polohu posýpacích áut si môžete pozrieť TU.

Dopravu komplikuje aj niekoľko nehôd. Jeden z vodičov nezvládol zákrutu na šmykľavej ceste na Botanickej pred Mostom Lafranconi v smere do centra, ďalšia nehoda sa stala o kúsok ďalej pri PKO. Nehody hlásili aj na Trnavskej, Bajkalskej či Ivanskej ceste. Ďalšia nehoda sa stala na ceste z Koliby, keď vodič nezvládol zákrutu a vyletel do múru.

FOTOGALÉRIA:

Video z bratislavských ciest zverejnili aj policajti:

Takto to vyzeralo na aplikácii WAZE o 10.00 hodine: 

Zdroj: waze.com

Napoludnie ohlásili aj meškanie prímestskej dopravy. „V súčasnosti naše linky meškajú v rozpätí od 40 do 50 minút," informovala Eva Vozárová, hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines, ktorá zabezpečuje v Bratislavskom kraji regionálnu autobusovú dopravu. „Vzhľadom na momentálny vývoj situácie očakávame, že meškania budú ešte narastať, a to najmä v čase popoludňajšej dopravnej špičky," avizovala Vozárová. Zároveň však uviedla, že pri autobusoch najhustejšej linky, na trase Bratislava – Schwechat – Viedeň, nie sú žiadne zdržania, na tejto linke jazdia autobusy podľa cestovného poriadku.

„Hlavné mesto dnes vyslalo von všetky svoje technické aj ľudské kapacity. V teréne je nasadených 43 sypačov nad 4 tony, 11 sypačov pod 4 tony a 88 pracovníkov. Našou úlohou je zabezpečovať zjazdnosť ciest. Bratislavské cesty sú v súčasnosti zjazdné. Stále prebieha pluhovanie a odhŕňanie s ručným dočisťovaním komunikácií. To ale neznamená, že cestné komunikácie budú bez akýchkoľvek známok snehu. V súčasných podmienkach apelujeme na bratislavskú verejnosť a žiadame ju o trpezlivosť vzhľadom na to, že nepriaznivé počasie spôsobuje približne 30-minútové meškanie liniek MHD a lokálne problémy s trolejbusovou dopravou na Palisádach, na Kramároch a v Lamači. Na základe informácií od Dopravného podniku Bratislava je už premávka na Kolibu obnovená,“ informoval aktuálne magistrát..

K opatrnosti vyzýva vodičov i chodcov tiež bratislavská polícia. Vodičov žiada, aby znížili rýchlosť, dodržiavali bezpečný odstup, chodcov vyzýva zasa k tomu, aby svojím pohybom neohrozili bezpečnosť premávky. „Brzdná dráha sa pri zasnežených cestách predlžuje a vodič môže mať problém zastať tak, aby nedošlo ku kolízii,“ upozornila bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Vzhľadom na zníženú viditeľnosť odporúčala tiež chodcom používať reflexné prvky.

(ms,nikicuki, TASR)

Páčil sa vám článok?