FOTO: Cestári sa vrátili na Most SNP, pravé pruhy v oboch smeroch sú uzavreté

14.10.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Vozovku na Moste SNP opäť obsadili robotníci. Hoci je sobota, a teda pomerne prázdne cesty, v smere z Petržalky do mesta autá dokonca na moste stáli.

Bratislavčanov a najmä Petržalčanov zrejme dnes prekvapili cestári, ktorí opäť obsadili vozovku na Moste SNP. Uzavreté sú pravé pruhy v oboch smeroch, na mieste sme sa boli pozrieť. V smere z Petržalky autá museli dokonca niekedy stáť. Bolo to však spôsobené hlavne tým, že robotníci vykladali na vozovku svoje privezené stroje a vtedy zastavili premávku v oboch pruhoch v smere do centra.

Vozovku na Moste SNP po veľkej rekonštrukcii plne sprejazdnili na začiatku septembra. Okamžite sa však spustila vlna kritiky a podozrenia, že práce boli vykonané nekvalitne, vodičom sa zdal asfalt hrboľatý.  Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal však kritiku odmietal. Magistrát vysvetlil, že nový povrch vozovky je z liateho asfaltu, pričom ide o špeciálny typ, ktorý zabezpečuje ochranu oceľovej mostovky. Nakoľko je vodonepriepustný, je potrebné ho po umiestnení na komunikáciu „zdrsniť" kamenivom. „Následne po zdrsnení prebieha určitý čas utláčanie a potom pri vhodnej technologickej teplote (asfalt musí mať teplotu nižšiu ako 40 stupňov Celzia) sa zrealizuje odstránenie prebytočného a nedostatočne priľnutého kameniva, podotklo na konci septembra mesto.

FOTOGALÉRIA:

A práve ako dokončovanie opráv vysvetľuje magistrát i súčasné práce, ktoré by mali trvať iba počas víkendu. „Dokončovacie práce na obnove vozovky mosta SNP vstupujú do záverečnej fázy a budú prebiehať počas tohto víkendu (od 14. – 15. októbra 2017). Upozorňujeme vodičov a cestujúcu verejnosť na čiastočnú uzávierku na Moste SNP, uzavreté budú vonkajšie jazdné pruhy v oboch smeroch, informoval o súčasných prácach magistrát.

(ms)

Páčil sa vám článok?