Auto odtiahli v sobotu, vydali až v pondelok

8.8.2013
0
Auto odtiahli v sobotu, vydali až v pondelok - odtahovka1
Páčil sa vám článok?

Čitateľ zo Starého Mesta nás informoval, že mu v jednu letnú sobotu odtiahli auto z Palisád. Keď si ho chcel v ten istý deň vyzdvihnúť, bolo mu povedané, že najskôr tak môže urobiť až v pondelok, nakoľko výdaj áut je len v pracovné dni. Ako je možné, že autá odťahujú aj cez víkend, no vyzdvihnúť si ich je možné iba počas pracovných dní, sme sa opýtali staromestskej samosprávy.

„Po odtiahnutí vozidla si auto môže majiteľ vyzdvihnúť aj počas víkendu. Odťahová služba zabezpečuje pohotovosť zamestnancov, ktorí sú po zavolaní pripravení prísť a po zadministrovaní vozidlo majiteľovi aj vydať,“ uviedol hovorca Starého Mesta Tomáš Halán. Dodal, že informáciu, ktorú náš čitateľ dostal, bola nepresná a pravdepodobne došlo k omylu.

Na odtiahnutie vozidiel na základe vlastného zistenia alebo na základe hlásenia obyvateľov, ktorí sa sťažujú na neoprávnené parkovanie na rezidentských miestach, dáva pokyn mestská polícia. Autá odťahujú buď na Rožňavskú alebo Macharovu ulicu. V prípade odtiahnutia vozidla treba kontaktovať políciu na čísle 158 alebo mestskú políciu na čísle 159. Náklady za odtiahnutie a uskladnenie auta sa pohybujú vo výške 70 až 93 eur. Za každý ďalší deň sa za uskladnenie auta v priestore odťahovacej služby platí 10 eur.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?