Odbočenie na Bosákovu ulicu je povolené

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od minulého štvrtka je pri zjazde z Mosta Apollo dočasne povolené odbočenie z Dolnozemskej na Bosákovu ulicu. Na mieste je osadené riadne dopravné značenie, ktoré umožňuje túto zmenu organizácie dopravy.

V súvislosti s opravou piliera zjazdnej vetvy z Prístavného mosta na Einsteinovu ulicu, ktorú robí Národná diaľničná spoločnosť, od 1. júla platí v tejto časti Bratislavy zmenená organizácia dopravy. Vodiči, ktorí jazdia do Petržalky, sú navádzaní na prejazd cez Most Apollo, pričom pri zjazde z najnovšieho bratislavského mosta na základe spracovaného dopravného projektu nebolo možné odbočiť na Bosákovu ulicu. Národná diaľničná spoločnosť aj na základe viacerých podnetov pripravila zmenu projektu organizácie dopravy tak, aby vodiči z Mosta Apollo mohli odbočiť na Bosákovu ulicu. Táto organizácia dopravy bude platná počas spomenutej opravy, ktorú Národná diaľničná spoločnosť plánuje ukončiť do konca augusta.

Od minulého štvrtka platí v tejto lokalite aj ďalšia zmena, ktorá sa týka mestskej hromadnej dopravy: na základe zistenia o vykonaných zmenách dopravného značenia pri zjazde z Mosta Apollo do Petržalky bola obnovená premávka linky číslo 68 po pôvodnej trase v smere jazdy do Petržalky cez Bosákovu ulicu.

Linka číslo 68 v smere na Holíčsku za Mostom Apollo odbočuje doprava na Bosákovu, po Šustekovej na Furdekovu, kde sa od zastávky Lachova napája na svoju trasu. Obnovená bola zastávka Bosákova (pri trhovisku) a zrušené boli zastávky Bulíkova a Šustekova na obchádzkovej trase. V smere na Trnavské mýto premáva linka číslo 68 bez zmeny trasy a zastávok.

Páčil sa vám článok?