Mesto opraví ďalší úsek Miletičovej ulice

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od prvého júla začne magistrát opravovať vozovku v úseku od Trenčianskej po Prievozskú ulicu. V tomto úseku sú pod asfaltom kocky, ktoré odstránia a na vozovke bude nový povrch.

Ako nám povedal vedúci magistrátneho oddelenia cestného hospodárstva Marián Blaho, tento úsek Miletičovej ulice bude s obmedzeniami prejazdný aj počas opráv. Budú sa robiť na päť etáp a potrvajú asi dva až tri týždne. Termín opravy povrchu ulice v tomto úseku pod zvolený preto, lebo v rovnakom období sa začnú aj práce na rekonštrukcii križovatky Trenčianska - Miletičova, ktoré zabezpečuje akciová spoločnosť Metro Bratislava, rekonštruujúca Miletičovu ulicu v úseku od Trenčianskej po Záhradnícku ulicu, pričom zároveň rozširuje aj Košickú ulicu.

Ako sme už informovali, v rámci týchto prác, ktoré súvisia s výstavbou Mosta Apollo, majú byť vybudované aj cestné svetelné signalizácie na križovatkách Miletičova - Košická a Miletičova - Trenčianska. Úsek Košickej ulice od Gemerskej po Miletičovu bude prestavaný na štvorpruhovú smerovo rozdelenú komunikáciu so stredovým deliacim pásom, Miletičova ulica od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu bude rozšírená na tri jazdné pruhy. Zvýšenie kapacity spomenutej križovatky a jej priepustnosti sa dosiahne pridaním odbočovacích pruhov a svetelnej signalizácie. Rekonštrukciu križovatky Miletičova - Košická by spoločnosť Metro Bratislava mala aj napriek neplánovaným opravám kanalizačného zberača dokončiť v stanovenom termíne, teda do 31. augusta tohto roka.

Páčil sa vám článok?