Rozšírenie Seberíniho ulice sa odkladá

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na mimoriadne frekventovanej Tomášikovej ulici nedávno pribudla cestná svetelná signalizácia na križovatke so Seberíniho a Nevädzovou ulicou, dopravné problémy to však vyriešilo len čiastočne.

Náš čitateľ Ivan Svák sa zaujímal, prečo nebola doteraz rozšírená Seberíniho ulica, ktorá sa napája na Tomášikovu v smere od sídliska Pošeň. „Zarazilo ma najmä to, že sa nikde nevyskytla zmienka o rozšírení Seberíniho ulice aspoň v časti jej úseku od hotela Bratislava po križovatku Seberíniho-Tomášikova,“ napísal nám. „Bývam v tejto lokalite už niekoľko rokov a z pôvodne tichej ulice Seberíniho ulice sa po dostavaní cirkevného centra, nových bytoviek a po zvýšení frekvencie pohybu na parkoviskách priľahlých administratívnych budov a samotného hotela stala dopravne exponovaná oblasť. Keďže Seberíniho ulica ani pred križovatkou nemá viac ako jediný pruh a interval svetelnej signalizácie je nastavený na veľmi krátky čas, je priepustnosť smerom na Tomášikovu ulicu len 5-6 vozidiel.“

Ako upozornil, obyvatelia sa obávajú, že po dostavaní neďalekého obchodného centra na mieste bývalého obchodného domu Ružinov (predtým Prior) sa táto ulica stane permanentne nepriepustnou.

S otázkou, ako je to s rozšírením Seberíniho ulice, sme sa obrátili na vedenie mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy. Ako sme sa dozvedeli, rozšírenie ulice bolo pôvodne v projekte rekonštrukcie križovatky Tomášikova - Seberíniho - Nevädzová. Mal byť zriadený samostatný jazdný odbočovací pruh v smere na Ružinovskú ulicu. Vzhľadom na neurovnanie majetkovoprávnych vzťahov na dotknutých pozemkoch ho nebolo možné uskutočniť. Preto sa tento zámer odložil na neurčito.

Páčil sa vám článok?